Ystävämme Myyrä

Synttärikemut on juhlittu ja lähes koko pääsiäisen kestänyt sokerihumala alkaa pikkuhiljaa hellittää.. Kaksivuotias neitokainen oli onnellinen, joskin hiukan ujosteleva, syntymäpäiväsankari. 

DSC02985

Juhlia suunniteltaessa sankari itse ilmoitti haluavansa Myyrä-kakun. Olen aikaisemmin tehnyt sokerimassan avulla yhden Myyrän muotoisen kakun, mutta tällä kertaa ajatus muotokakusta tuntui liian aikaavievältä. Lähdin ideoimaan kakun päälle laitettavaa koristetta. Tuumasta toimeen siis!

Juhlat osuivat pääsiäiseen, tästä sain ajatuksen suklaamunasta, jonka vieressä on Myyrä. Leikkasin aluksi vaaleanpunaisesta sokerimassasta nauhaa, jonka kiinnitin elintarvikeliiman avulla suklaamunan pinnalle. Rusetin muotoilin erikseen. Laitoin lusikanvarret rusetin lenkkien sisään, jotta ne kuivuisivat erilleen toisistaan. Pienen kortin leikkasin keltaisesta sokerimassasta ja kirjoitin siihen synttärisankarin nimen ja iän elintarviketussilla. Tällaisia rusetteja voisi muuten tehdä suklaamunien päälle vaikka pääsiäisherkkujen koristeeksi ;)

WP_20150331_001

Myyrää varten värjäsin sokerimassaa mustaksi. Aloitin värjäyksen tummalla kaakaojauheella, jotta mustaa pastaväriä kuluisi vähemmän. (Tietysti myös valmiiksi mustan sokerimassan ostaminen on hyvä vaihtoehto). Muotoilin vartalon ensin ja muut osat liimasin kiinni elintarvikeliiman kanssa. Asettelin Myyrän halamaan suklaamunaa ja liimasin kädet kiinni oikeisiin kohtiin. Pienet yksityiskohdat tein loppuvaiheessa; Myyrän hiustupsu on lakritsiströsseleistä ja silmät piirsin tussin avulla valkoiseen sokerimassaan. Viimeiseksi kiinnitin suklaamunan ja Myyrän vihreään alustaan elintarvikeliiman avulla. Sitten koko komeus turvalliseen paikkaan kuivumaan.

WP_20150331_002

Kaikki tässä koristeessa on siis syötävää. Paitsi suklaamunan sisällä ollut yllätys ;) Hyvä juttu tällaisissa kakkukoristeissa on, että ne säilyvät kuivuttuaan vaikka monta viikkoa tiiviissä rasiassa. Tämäkin koriste odotti muutaman päivän kakun päälle pääsemistä.

Itse kakkua varten tein kaksi kääretörttupohjaa, jotka leikkasin pyöreään kakkuvuokiin sopiviksi – sain kaksi kokonaista pohjaa ja keskimmäisen kerroksen kokosin jäljelle jääneistä osista. Sisällä oli omasta päästä tehdyt valkosuklaa-limemousse ja mango-passionhedelmämousse. Päällystin kakun rahkakermavaahdon kanssa ja ripottelin päälle strösseleitä ja hedelmärakeita. Lopputulos oli raikas eikä liian makea. Moussereseptit täytynee siis ihan kirjata ylös tulevaa käyttöä varten! :)

WP_20150403_006 (2)

2 Comments on Ystävämme Myyrä

  1. Laura
    08/04/2015 at 20:13 (3 years ago)

    Mä ainakin haluan kakkureseptin, oli ihan sairaan hyvää! :)

    Reply
    • Suvi
      09/04/2015 at 15:26 (3 years ago)

      Hyvä että maistui! Taidanpa siis postailla lisää kakkujuttuja jossain vaiheessa ;)

      Reply

Leave a Reply