Tehtävä: muokkaa hääpuku

20151128_121208

20151128_121218

Muutama kuukausi sitten sain hyvin, hyvin vastuullisen tehtävän; muokata tulevan kälyni, Lauran, hääpuku kuntoon. Voin kertoa että aluksi ajatus hirvitti ja pelotti, sillä projektin onnistuminen tulisi määrittämään meidän suhteemme vuosiksi eteenpäin! ;D Kommelluksilta vältyttiin ja morsian oli hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Häitä juhlittiin viime viikolla ja juhla oli todella onnistunut, lämminhenkinen ja tunnelmallinen. Voitte vilkaista Lauran pitämää hääblogia täältä: Tyttö Sekä Hän.

IMG-20151206-WA0010

Laura tilasi pukunsa edullisesti netistä. Otimme mitat tilausta varten yhdessä. Puvussa oli hihat, joiden mittaa varten ei tilauslomakkeessa ollut kohtaa. Kun puku saapui, se oli muuten juuri sellainen kuin Laura oli toivnut, mutta hihat olivat aivan vääränkokoiset.. Lähdimme yhdessä miettimään ratkaisua ongelmaan ja ensimmäinen ajatus oli vaihtaa takana oleva vetoketju lenkkeihin ja nyöritykseen.

20151021_105601

Laura oli ajatellut että puvusta voisi tehdä olkaimettoman, vaikkei se olisikaan hänen mielestään mieluisin vaihtoehto. Ajatus hihoista jäi kuitenkin kytemään jonnekin mielen sopukoihin. Sovimme että teemme ensin nyörityksen kuntoon ja katsomme sen jälkeen yläosaa tarkemmin. Laura kävi ostamassa tarvittavat materiaalit Eurokankaasta ja ei kun hommiin vaan!

IMG_20151015_124542

20151022_111107

Nyörityksen ompelu ei ollut ihan yksinkertainen juttu, mutta parin purkukerran jälkeen se viimein onnistui hyvin. Katkaisin vetoketjun vyötärön kohdalta ja lisäsin yläosaan läpän, sekä samasta kankaasta ommellusta putkilosta lenkit. Ensimmäisessä sovituksessa otinkin sitten sakset käteen ja lähdin vapaalla kädellä rakentelemaan uudenlaisia hihoja! Kiitos Lauralle luottamuksesta ;) Puvun alkuperäiset hihat olivat tosiaan sellaiset, jotka tulevat käden ympärille. Napsaisin ne pois ja sommittelin hihat olkapäälle. Lopputulos onnistui kiitettävästi! Ja minun sydäntäni lämmitti suuresti Lauran helpotus ja tyytyväisyys hääpukuun, joka oli ollut jo viikkojen ajan murheenkryyni. Morsiamelle on todella tärkeää tuntea olonsa kauniiksi tärkeänä päivänä. Olen todella iloinen että sain olla auttamassa tuon toiveen toteutumisessa <3

IMG_20151012_150505

2 Comments on Tehtävä: muokkaa hääpuku

 1. Soikku
  08/06/2017 at 11:09 (4 years ago)

  Moikka! Ihana että löysin blogisi, toivottavasti saan sinuun yhteyden! On muuten ihana häämekko. <3 Minulla olisi kysymys nyörityksen ompelusta. Laitoitko reunoihin millaisen tuen? Luun? Tarkoitan siis sitä ettei mekon yläosa lähde ns vetämään sivusuunnassa kun nyörityksen kiristää? Minun pitäisi kanssa tehdä samanlainen vaihto vetoketjusta nyöritykseen. Minulla on jo jonkinlainen ajatus toteutuksesta mutta kaipaisin vähän lisätukea ja -infoa. Kiitos jo etukäteen jos vastailet. :)
  Ystävällisin terveisin Soikku

  Reply
  • Suvi
   08/06/2017 at 21:19 (4 years ago)

   Heippa, Soikku!

   En laittanut mitään lisätukea reunoihin. Siellä oli jo sen verran hyvät tukikankaat alla, että lopputulos oli jämäkkä. Lisäksi itse nyöritys toi tukea reunoihin. Olen ollut nyt reilun vuoden hääpukuliikkeessä töissä, eikä puvuissa yleensä ole luita nyörityskohdassa. Muuten puvut on kyllä hyvin tuettu luilla ja tukikankailla. Pitäisi tietää millainen puku sinulla on työn alla, jotta osaisin antaa tarkempia vinkkejä. Jos haluat kysellä tarkemmin niin laita vaikka s-postia mulle osoitteeseen suvinkasityota@gmail.com :)

   Reply

Leave a Reply