“Tässä minä makaan”

DSC03861 (2)

Sopivasti perjantain postissa saapui uusi pinkka kangastulostusarkkeja. Idea Mokoman Elävien kirjoihin -levyn lyriikoihin pohjaavasta tekstiilitaideteoksesta oli kytenyt jo jonkin aikaa, ja oli enemmän kuin mukavaa päästä vihdoin hommiin! Kyseinen, masennusteemainen, levy on minulle hyvin erityinen, sillä se pukee sanoiksi monta tunnetta, joille ei ehkä ole ollut sanoja aiemmin. Tämä teos tehtiin siis rakkaudella ja ajatuksen kanssa.

DSC03862 (2)

Käytin työtä tehdessä samoja menetelmiä kuin "Silmät auki astun" -teoksen kanssa. Aluksi kirjoitin levyn kaikki tekstit järjestyksessä tietokoneella A4-kokoiselle arkille. Tällä kertaa päädyin korostamaan osan sanoista punaisella, jokainen katsoja saa itse miettiä miksi päätin näin tehdä. Tulostin tekstin kankaalle ja silitin taakse tukikankaan. Piirsin käsin lohikäärmeen ääriviivat kaavapaperille ja suunnittelin hiukan varjostuksia eri väreillä. Sitten vaan ompelukoneen kanssa tikkausta, paljon tikkausta.

20150911_150308_resized (1)

Olen tyytyväinen siihen, että lopputuloksesta tunnistaa sen mitä lähdettiin tekemään :D Kaukaa katsottuna kuva näyttää siltä kuin se olisi piirretty paperille. Läheltä tarkasteltaessa ompelukoneen pistot näkee kuitenkin selvästi. Hyvä tuli! Ja seuraava on jo suunnitteilla.. ;)

4 Comments on “Tässä minä makaan”

 1. Jonna
  13/09/2015 at 13:29 (5 years ago)

  Tuo on kyllä tosi kiva idea, ja miten tarkkaa jälkeä, wau!

  Reply
  • Suvi
   14/09/2015 at 17:18 (5 years ago)

   Suurkiitos, Jonna! Harjoitus tekee mestarin? Oli kyllä tuskan hiki otsalla kun yritin olla tosi tarkka :D

   Reply
 2. Sanna_Kototeko
  14/09/2015 at 21:56 (5 years ago)

  Huikean hieno idea ja toteutus! Mihin meinaat tän käyttää? En ookaan ennen täällä sun blogissa käynytkään. Mielenkiintoisen tuntuinen. Kivasti just sitä särmää. :)

  Reply
  • Suvi
   15/09/2015 at 08:53 (5 years ago)

   Moikka, Sanna! Lämpimästi tervetuloa, tosi kiva että tulit käymään :) Kiitos kehuista!

   Ei oo vielä hajuakaan mihin sen käytän! :D Ehkä mulla on salainen toive, että se joskus olisi vaikka osa näyttelyä. Tarkoituksena on vielä ideoida muutama lisää samalla ajatuksella.. Ja kyllä se varmaan omalle seinälle jossain vaiheessa päätyy, ellei muualle. 

   Reply

Leave a Reply