Syksyn lehtien maalausta

 

20150924_135041_resized

Pidän syksystä. Olen syntynyt syksyllä. Syksyinen luonto on kaunis. Varsinkin syksyn tuoma värimuutos kesän vihreyteen on taianomaista. Pimeydestä, sateesta ja kylmästä en erityisesti pidä.. Enkä syysflunssista, joista nytkin on yksi yrittämässä niskan päälle. Mutta, kaikesta huolimatta on mukavampaa kun on neljä erilaista vuodenaikaa. Jokaisessa vuodenajassa on kuitenkin jotain mitä odottaa; syksyssä ne taitavat olla juuri värit ja maahan putoilevat lehdet.

20150924_133503_resizedJo viime syksynä kokeilin painamista syksyn lehtien avulla. Se osoittautui varsin hauskaksi puuhaksi, joten nyt oli uusintakokeilun aika! Ihan tavallisten vesivärien kanssa saa painettua hauskoja värikkäitä lehtiä paperille. Niitä voi vaikka leikata irti koristamaan kortteja tai paperin voi käyttää lahjapaperina.

Tähän puuhaan tarvitaan tosiaan vain vesivärit, sivellin, paperia, vettä ja tuoreita lehtiä. Käppyrät ja kuivuneet eivät toimi, sillä ne rikkoutuvat helposti. Vesiväri kannattaa pitää melko paksuna, jotta lehden yksityiskohdat jäljentyvät paperille. Tämä on todella helppoa ja onnistuu varmasti myös lasten kanssa!

20150924_133459_resized  20150924_133527_resized

Kannustan kaikki lukijat pihalle ihailemaan syksyn värejä ja poimimaan erilaisia lehtiä. Illan pimetessä voi television tai älylaitteen avaamisen sijaan ruokkia luovuuttaan ja maalailla mieleisiään lehtiä. Mukavaa syksyä, kyllä tästäkin taas selvitään ;)


Painting the Autumn leaves

I very much like Autumn. I was born in the Autumn. I love how nature changes itself into colorful firework. But I do not like darkness, cold or rain much. I would also prefer that stupid flus would stay away from me. But after all, I do enjoy the fact Finland has four seasons. Every one of them have things to look forward.

Last Autumn I had the idea to paint leaves and transfer the shape on paper. It worked out really well just with basic watercolors. After pressing leaves on paper you can cut them of or use the whole paper as a gift wrap for example. You need only watercolors, brush, some water, fresh leaves and paper. Don't use too much water if you want to capture the details of the leaf. It's really easy and perfect to do with children!

Hope you have a nice Autumn! :)

Leave a Reply