Suklaahippukeksien kevätpäivitys

Meillä juhlitaan pian pienemmän neidin syntymäpäiväjuhlia. Juhlien suunnittelu ja leipominen on hauskaa puuhaa, mutta joskus tuntuu siltä että samat leivontaohjeet kiertävät juhlasta toiseen. Siksi täytyykin aloittaa tuttujen ja turvallisten herkkujen tuunaus! Amerikkalaisten suklaahippukeksien ohje on luottokamaa ja olen sitä muunnellut kerran jos toisenkin. Parhaita kokeiluja oli triplasuklaa-karpalo-pähkinä -keksit. Täyttä tavaraa! :D

Kevään, ja tulevan pääsiäisen, kunniaksi halusin leipoa raikkaita keksejä. Tällä kertaa kaupan leivontahyllyltä lähti kokeiluun Fazerin sitruuna-valkosuklaa ja sen kaveriksi kuivatut mustikat.

DSC02978

Voin kertoa, että tällä kertaa osui ja upposi ekalla yrittämällä! Nam! Tässä ohje, suosittelen kokeilemaan.

Amerikkalaiset mustikka-sitruunavalkosuklaakeksit

6dl vehnäjauhoja

1tl suolaa

1tl ruokasoodaa

175g margariinia

vajaa 2dl sokeria

vajaa 2dl fariinisokeria

1tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

200g Fazerin sitruuna-valkosuklaata pilkottuna (siis 2pakettia)

n.100-130g kuivattuja mustikoita (itse ostin kaksi pientä EarthControl-pussia á 65g)

Sekoita jauhot, suola ja sooda keskenään. Vatkaa joukkoon margariini, sokerit ja kananmunat. Lisää mustikat ja suklaapalat, sekoita huolellisesti. Tee taikinasta nokareita pellille leivinpaperin päälle. Nokareita kannattaa hiukan painaa kädellä litteäksi. Tein tällä kertaa pienehköjä keksejä, joten taikina riitti kolmeenkymmeneen keksiin. Jos haluat oikein isoja keksejä, taikina riittää noin 18 kappaleeseen. Paista keksit 200 asteessa 9 minuutin ajan. Aika on tarkka! Keksien tulisi jäädä keskeltä pehmeiksi, joten pinta ei saa juurikaan ruskistua.

DSC02980

Sitten vaan herkuttelemaan!

2 Comments on Suklaahippukeksien kevätpäivitys

  1. Jonna
    01/04/2015 at 12:55 (3 years ago)

    Nam! Näyttääpä hyvältä :P

    Reply
    • Suvi
      01/04/2015 at 13:27 (3 years ago)

      Kiitos! Yhdistelmä toimii kiitettävästi :)

      Reply

Leave a Reply