Ruutuhyppelyä

20160128_195858_resized

Hei jälleen! Nyt on ihan pakko erikseen tervehtiä aluksi, sillä hiljaisuuteni blogissa on jatkunut luvattoman pitkään. Instagramia olen päivitellyt tiuhempaan, tilini löytyy täältä: suvinkasityota. Hiljaiseloa on ollut siksi, että viimeisten kuukausien aikana on oman elämän palikoita järjestelty ryminällä uusiksi.. Sitä tehdessä huomio ja energia on mennyt aivan toiselle suunnalle. Joinakin päivinä olen kyennyt tekemään vain välttämättömimmät askareet. Ompelu- ja askarteluprojektit ovat kuitenkin jossain määrin käynnissä koko ajan! Enemmänkin olisi voinut, ja kai pitänytkin yrittää, tehdä sillä tätä viimeistä projektia tehdessä olen jälleen kerran huomannut kuinka positiivinen vaikutus luovalla työllä ja käsillä tekemisellä on minun hyvinvointiini.

20160114_172150_resized (1)

Opiskelu alkoi jokin aika sitten ja nyt viedäänkin sitten jo viimeistä lukukautta. Loppukeväällä on tiedossa toinen näyttötutkinto, joka onkin hiukan tiukempi puristus kuin ensimmäinen. Tehtävänä on ommella takki asiakkaalle. Aluksi kuitenkin harjoittelemme takin tekemisen perusteita ja käymme ompelutekniikkaa läpi. Itse olen tainnut ommella vain yhden takin aikaisemmin.. Kauheaa kun muisti alkaa olla hatara jo näillä ikävuosilla! :D Nyt minulla on työn alla itselleni villakankainen takki. Valitsin kankaaksi metsuriruudullisen, punamustan villakankaan, johon teen tehosteosia mustalla villakankaalla.

20160127_224450_resized

Lisäksi ostin Turusta Lahja- ja askartelupuoti Presentosta mustaa heijastinkangasta (mikä löytö!), jolla koristelen takkia sieltä täältä. Takin selkämyksessä on jo tere, jossa on ohuita suikaleita heijastinkankaasta. Lisäksi olen leikannut valmiiksi ruutuja, joita aion sommitella takin helmaan sinne tänne. Vuoriksi tulee keinokuituinen, tikattu kangas, jossa on valmiina kiinni villavatiini. Päädyin tähän valintaan opettajan suosituksesta, sillä valitsemani villakangas itsessään on melko ohutta. Kyseisen vuorin avulla takista saa jämäkämmän ja lämpimämmän.

20160128_182740_resized

Myönnän, että ruutujen kanssa olen kiroillut tovin jos toisenkin! En ole ommellut aiemmin ruudullisista kankaista juuri mitään. Tai jos olenkin ommellut, niin en todellakaan ole tehnyt sitä kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti.. Ruutujen kohdistus ja kaavojen asettelu oikeille paikoilleen on todellakin aikaa vievää hommaa. Tietysti lopputulos palkitsee, muttei sitä aina meinaa valmisteluja tehdessä muistaa. Nyt olen kuitenkin päässyt jo sovitusvaiheeseen ja voin kertoa että valmiista takista tulee todella kiva! ;) Loppuraportti tulossa sitten kun takki on valmiina!

Leave a Reply