Pusuhuulet paitamekossa

DSC02750

Opiskelu on kovassa vauhdissa ja pääsimme vihdoinkin ompelemaan ensimmäisen kokonaisen vaatekappaleen – paitapuseron. Minä en käytä oikeastaan koskaan paitapuseroita, joten jouduin pohtimaan mitä käyttökelpoista tekisin. Suunnittelimme aluksi kolme erilaista paitapuseroa, joista valitsin mekkomallin. Satuin löytämään sopivan kaavankin SuuriKäsityö-lehdestä, joten ei kun ompelupuuhiin!

WP_20150131_001

Minulla tosiaan on kokemusta paitapuseron ompelemisesta yläasteella tehdyn pyjamapaidan verran… Joten alkutekijöistä lähdettiin liikkeelle. Ensimmäiseksi tarkistettiin omat mitat (tai kaverihan siinä oli mittanauha kädessä), vertailtiin niitä kaavoihin ja valittiin oikea koko. Tämän jälkeen tehtiin tarvittavat muutokset kaavaan. Itse en joutunut muuttamaan kaavasta kuin helman pituutta. Sitten kaavojen asettelu mahdollisimman taloudellisesti kankaalle ja kankaan leikkaaminen. Minulla oli mukana oma pusuhuulikangas, johon ihastuin Eurokankaassa. Kauluksen ompelemista olin harjoitellut jo paljon, joten tekniikka oli melko hyvin hallussa. Tärkeää oli muistaa tarkkuus ja oikeat saumanvarat – 1cm on 1cm!

DSC02754

Jostain syystä leikkaaminen ja ompeleminen vähän hirvitti… Ehkä se johtui siitä, että nyt oltiin "koulun penkillä" ja työn tekemistä valvoi opettaja. Mitäs jos en osaakaan? Olenko ommellut kotona kaiken vähän miten sattuu? Onneksi opettajamme filosofia on, että koulutuksen tarkoituksena on löytää meille parhaat omat työskentelytavat. Me olemme tehneet jollain tavalla, hän opettaa oman tapansa ja niistä muokkautuu meille paras tapa tehdä.

DSC02755

Pusuhuulimekossa on aukipidettävä tikullinen kaulus ja edessä kolme nappia. Vyötäröllä on leveä kuminauha, joka rypyttää yläosan ja helmaa aika kivasti. Hihoissa on vinokaitaleella huolitellut amerikanhalkiot ja rannekkeet napeilla. Taskut ovat sivulla. Rintataskut jätin pois kokonaan, koska ne olisivat voineet olla villiin kuosiin hölmön näköiset. Arvaatteko muuten mikä minulla meni vikaan nappeja ommellessa?!

DSC02784 (2)

Paitamekko pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön ystävänpäivänä LoveMeDo-häätapahtumassa Turun VPK:n talolla. Tapahtuma oli mainoksen mukaisesti erilainen häätapahtuma, jossa oli monenlaisten näytteilleasettajien lisäksi paljon kilpailuja ja musiikkia. Pääsin mukaan morsiamen siivellä http://tyttosekahanblogi.blogspot.fi/. Minulla on onni päästä ensimmäistä kertaa kaasoksi. Jee! Tapahtumasta sai hyviä ideoita tulevia häitä varten. Lisäksi sieltä olisi tarttunut itsellekin mukaan yhtä sun toista ihanaa vintage-vaatetta ja korua, jos budjetti olisi antanut periksi. Kyllä maailmasta löytyy niin paljon ihania ja kauniita asioita, huoh…

DSC02789

2 Comments on Pusuhuulet paitamekossa

 1. Laura
  20/02/2015 at 11:27 (4 years ago)

  Mekko on ihana ja kaaso vielä ihanmpi!

  Reply
  • Suvi
   20/02/2015 at 13:30 (4 years ago)

   Kiitos paljon, Laura! <3

   Reply

Leave a Reply