Origamisydän

Pohdin menneen kesän mittaan monesti minkä "pikkujutun" voisin tehdä kaikkien pussukoiden ja pikkulaukkujen seuraksi. Sitten mieleeni tulivat origamit. Voisiko kankaasta taitella jotakin?!

Aloin etsiä netistä erilaisia taitteluohjeita paperille, joista suurimmasta osasta näki heti että kankaan kanssa se ei tulisi onnistumaan. Viimein törmäsin origamisydämeen. Tulostin ohjeen ja aloin pyöritellä kangasneliötä käsissäni. Juu, eipä se onnistunutkaan ihan ensimmäisellä kokeilukerralla.. Parin veivaamisen jälkeen, ja omalla pienellä muunnoksella ohjeeseen, alkoi lupaavasti näyttää siltä että sydämen saisi pysymään kasassa ompelemalla.

Tässä minun ohjeeni kankaista origamisydäntä varten:

Leikkaa aluksi haluamasi kokoinen neliön muotoinen pala kankaasta.

WP_20140925_002

Jatka sitten seuraavalla tavalla:

1. Taita neliö puoliksi, paina kynnellä keskeltä.

2. Merkkaa keskikohta.

3. Taita yläreuna keskelle.

4. Taita alareuna yläreunan päälle.

5. Taita sivut keskelle ylös.

6. Neulaa sivut kiinni.

7. Taita sivuista ja yläreunasta pienet kolmiot sydämen takapuolelle ja neulaa ne kiinni.

8. Ompele sydän muotoon koneella tai käsin. Aloita alhaalta keskeltä, etene ylös ja kierrä sydämen ympäri. Näin pienetkin taaksetaitetut kolmiot jäävät oikeaan asentoon.

Valmis :) <3

Suvin käsityötä1-003

 

Sydämiä voi tehdä farkusta, huovasta tai kaksipuolisista kangastilkuista. Tuon eläimen saa tehtyä helposti kun jättää esimerkiksi sydämen yläreunat taittamatta. Koristella niitä voi esimerkiksi heijastinnauhan avulla. Taakse voi lisätä hakaneulan, jolloin sydämen saa helposti kiinni vaikka takkiin tai laukkuun tuomaan turvaa pimeällä. Sitten vaan taittelemaan!

InstagramCapture_411b4649-4773-4a18-8d42-9c75ba99bbc1

Leave a Reply