Ompelun ilo ja vanhat farkut kiertoon!

Eilen oli ensimmäinen MLL Portsan yhdistyksen ompelutalkoopäivä! Ja kyllä meillä olikin mukavaa :) Tämä projekti on vilahtanut minun jutuissani muutaman kerran aiemminkin, mutta tässä vielä taustat pähkinänkuoressa..

WP_004084

 

MLL eli Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin, uskonnollisesti ja poliittisesti riippumaton kansalaisjärjestö, joka pyrkii edistämään lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. Tavoitteena on olla lasten, nuorten ja perheiden arjen asiantuntija vapaaehtoistyön toteuttaja sekä kehittäjä ja vahva vaikuttaja. Perheiden tukeminen tapahtuu arjen tasolla perhekahviloissa, -kerhoissa, neuvontapuhelimissa ja lastenhoitoapuna. MLL pitää myös kiinteästi yhteyttä päättäviin elimiin kuten eduskuntaan ja ministeriöihin, jotta päätöksenteossa muistettaisiin ottaa huomioon lapsien oikeudet ja päätöksien vaikutukset lapsiin sekä heidän perheympäristöönsä. MLL:n periaatteita ja arvoja ovat inhimillisyys, yhteisvastuu, avoimuus, ilo, kumppanuus, yhdenvertausuus sekä lapsen, lapsuuden ja arjen arvostus.

Paikallisyhdistyksiä Suomessa on reilu 500. Meidän asuinalueemme yhdistys Turussa, MLL Portsa, on aikoinaan jakanut alueelle syntyville vauvoille lahjaksi ruokalapun. Tämä perinne hiipui jossain vaiheessa mutta nyt olemme virkistämässä sitä uudelleen. Mukana ompeluprojektissa olen minä ja minun Suvin käsityötä-yritykseni. Olemme kesästä alkaen keränneet ihmisiltä vanhoja farkkuja, joista teemme ruokalappuja Portsan pienimmille asukkaille. Tarkoituksena on jakaa hyvää mieltä ja iloa eteenpäin, toivottaa vauva tervetulleeksi maailmaan ja kertoa perheelle MLL Portsan toiminnasta. Toivottavasti saamme ruokalaput jakoon neuvolan kautta jo tämän vuoden puolella.

WP_004089

Tavoitteena on jakaa vähintään 100 kappaletta ruokalappuja vuosittain, joten talkoovoimia ja innokkaita farkkujen  kierrättäjiä tarvitaan edelleen! Kaikki ovat tervetulleita ompelemaan ja viettämään mukavaa päivää käsitöiden parissa. Rautaista ompelukokemusta ei vaadita, vain intoa ja hyvää mieltä. Paikan päällä on paljon muutakin touhuttavaa kuin ompelukoneen käyttämistä, ja siihenkin saa opastusta sekä hyviä vinkkejä jos vain haluaa oppia. Seuraavan talkoopäivän ajankohdan voi bongata esimerkiksi Facebookista MLL Portsan yhdistyksen sivuilta. Myös Suvin käsityötä-sivulla infotaan ruokalapputalkoisiin liittyvistä asioista.

Laitetaan vanhat farkut ja ilo kiertoon yhdessä!

WP_004083

P.S. MLL Portsa järjestää joka kuukausi Annanpuistossa puistotreffit joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo10 ;) Tervetuloa mukaan!

 

 

Mannerheimin Lastensuojeluliitto: http://www.mll.fi/

MLL Portsa Facebook: https://fi-fi.facebook.com/mllportsa

Suvin käsityötä Facebook: https://fi-fi.facebook.com/suvinkasityota

 

Leave a Reply