Nips naps neppareita!

SONY DSC

Minäkin palasin koulun penkille pari viikkoa sitten. Kävimme suoraan asiaan sen kummempia ihmettelemättä ja nappasimme käsittelyyn trikoopaidan kaavan. Aluksi piirsimme trikoopaidan peruskaavan harjoitukseksi koossa C40. Sen jälkeen toistimme saman, mutta käyttämällä omia mittojamme. Näillä kaavoilla ompelimme koeversion. Perusmallin hiomisen jälkeen lähdimme kuosittelemaan peruskaavasta jotakin aivan uutta. Sekös vasta hauskaksi osoittautui!

20150825_180613_resized

Sekä peruskaava, että kuositeltu kaava piirrettiin ensin 1/4 -kokoisena. En ole aiemmin tällaisia piirtänyt, mutta pienen alkukankeuden jälkeen innostuin tosissani. 1/4 -kaavat piirretään erityisen viivottimen ja apuviivojen avulla, ja suurennetaan lopulta kaavapaperille. Tykästyin itse 1/4 -kaavan piirtämiseen, koska sen avulla pystyn hahmottelemaan suunnittelemaani vaatetta paremmin kuin isossa koossa. Pientä kaavaa on jotenkin helpompi hallita.

SONY DSC

Itse kuosittelin peruskaavan avulla trikoopaidan, jonka toisella sivulla on iso lärpäke. Opettajallamme oli jotain samantapaista päällään viime keväänä ja innostuin ideasta kovasti. Olen hyvin tyytyväinen siihen että osasin toteuttaa idean loppuun asti! Lärpäkkeen saa kiinni neppareilla olkapäälle tai kainaloon. Nepparin vastakappaleet löytyvät lärpäkkeen kolmesta kulmasta. Postauksen kuvissa on vain pari vaihtoehtoa vaatteen käytöön.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Neppareiden lisäksi koristelin reunat ja pääntien niiteillä. Prymin niitit osoittautuivat hyvin helppokäyttöisiksi; piikit työnnettiin kankaan läpi ja taitettiin sisään. Tarvittaessa niitä pystyy myös varovasti siirtämään taivuttamalla piikit uudelleen auki. Kiinnitysnepparit ovat myös Prym-merkkisiä jersey-neppareita. Minulla on ihan pihdit niiden kiinnittämistä varten, mutta ongelmilta ei siltikään vältytty.. 

En ole mikään mestari painonappien kanssa! Yhden nepparin jouduin runnomaan pihtien kanssa irti, koska se kiinnittyi huonosti paikalleen. Tästä tietysti seurasi reikä kankaaseen :( Onneksi sain epäonnistuneen kohdan paikattua aika hyvin pienellä siksakilla. Kun päälle kiinnitin vielä uuden nepparin, oli lopputulos ihan kelvollinen.

SONY DSC

Nyt vaan toivon kovasti että ilmat viilenisivät! Näillä lämpöasteilla on tukevasta trikoosta ommeltu, pidempihihainen paita pikkasen liian hot :D

P.S. Niitit ja laadukas musta trikoo ovat löytöjä Miimun Kankaasta, Raisiosta. Voin vain suositella visiittiä kyseiseen liikkeeseen – sieltä löytyy vaikka mitä ;) Miimun Kangas

Leave a Reply