“Nyt minusta tuntuu, minusta tuntuu, että on aika tehdä kunnollinen hauska huviretki jonnekin. Eväskori mukana.” -Muumimamma-

DSC03524

Ja niin me sitten lähdimme kohti Naantalin Muumimaailmaa! Päivä oli sateinen, mutta väkeä riitti silti. Eikä kunnon sade alkanut kuin vasta viiden maissa iltapäivällä, ja kuudeltahan saari meneekin jo kiinni. Olemme käyneet Muumimaailmassa joka kesä nyt viiden vuoden ajan ja sitä ennen olen piipahtanut siellä joskus peruskouluikäisenä. Vierailut ovat aina olleet onnistuneita ja Muumimaailmassa on vietetty koko päivä. 

DSC03459

Olen aina tykännyt Kailon saareen rakennetusta satumaailmasta. Omien lasten myötä vierailuihin on tullut vielä lisää taikaa ja hauskuutta. Varsinkin nuorempi, 2,5-vuotias, oli aivan innoissaan tulevasta reissusta. Eväät oli pakattu ja sadevaatteetkin varmuuden vuoksi. Etukäteen olimme lukeneet, että uutuutena olisi Muumipeikon rakentama talo Muumitalon kupeessa. Yksi suosikkihetkistäni on muuten aina se, kun mäen takaa alkaa pilkottaa Muumitalon punainen katto. Sinne ensimmäiseksi! Kuistilla tervehdimme heti Muumiperhettä ja saimme ensimmäiset pehmeät halaukset. Mutta kun kurkkasimme Muumitalon ovesta sisään, tunnelmassa olikin jotain erilaista.. Mitä siellä olikaan tapahtunut?

DSC03429 DSC03509 DSC03432

DSC03506

Kirjoitin keväällä pienen jutun vierailusta Junibackenin Muumi-näyttelyyn. Ihastuin kovasti sen tunnelmaan ja toteutustapaan. Tuntui siltä, että Tove Janssonin henki olisi käynyt paikan päällä hiukan järjestelemässä asioita. Nyt tuntui siltä, että Muumihahmojen luoja olisi piipahtanut samalla kertaa myös Naantalin Muumimaailman Muumitalossa. Tunnelma oli täysin toisenlainen! Enkä sano, että aiempi Muumitalo olisi ollut jotenkin huono. Se oli hauska paikka, jossa oli monenlaista touhuttavaa. Mutta nyt tuntui siltä, ihan oikeasti, että oltiin astuttu Muumien kotiin. Seinät olivat saaneet uuden maalipinnan, valaistusta oltiin parannettu huomattavasti ja jokapuolella oli ihastuttavia, vanhoja tavaroita, maalauksia sekä pieniä yksityiskohtia. 

DSC03445 DSC03451

DSC03498DSC03515 

Eri kerroksissa oli monenlaista katsottavaa ja ihmeteltävää. Mamman maalaamat ruusut komeilivat makuuhuoneen tapetissa. Muumipeikon huoneessa oli nikkarointitarvikkeita ja Muumimamman ompelukoneen kanssa pääsi harjoittelemaan taitojaan. Niiskuneidin peilipöydän ääreen saattoi istahtaa kaunistautumaan ja sovittamaan ihania simpukka- ja helmikoruja. Katossa roikkuivat Pikku Myyn hopeatarjotin ja suksisauvat.   

DSC03456

Muumipapan nojatuolin vieressä sai kuunnella vanhaa radiota ja selailla hänen lempikirjojaan. Ullakkokerros oli nyt oikeasti ullakko, johon oli varastoitu lakanoiden alle huonekaluja ja arkkuun aarteita. Olin ihastunut ikihyviksi! Varsinkin päivän viimeiset hetket sateen alettua olivat talossa todella hiljaisia, ja tuntui siltä kuin olisi oikeasti ollut kyläilemässä Muumien luona.

DSC03462

DSC03473

Kiersimme tietysti Muumitalon lisäksi tutut satureitit; kävimme noitametsässä ja Merenhuiskeella. Uimahuoneen laiturilla täytyi käydä ihmettelemässä Drontti Edwardia. Uusi Muumipeikon rakentama talo oli juuri sellainen kuin kuuluukin, liukumäkineen kaikkineen. Emma-teatterin esitykset riemastuttivat pikkuväkeä. Ruoka Mamman keittiössä oli jälleen kerran maittavaa ja sopuhintaista. Nipsun putiikista kävimme ostamassa pienet muistot päivästä Muumimaailmassa. Ilahduttavaa on, että siellä myydään myös tyylikkäitä Muumi-tuotteita aikuiseen makuun, eikä vain lapsille suunnattuja leluja ja härpäkkeitä.

DSC03523

Mielestäni jo viime kesänä Muumit ja heidän ystävänsä ottivat enemmän kontaktia kävijöihin, mutta tänä vuonna ajatusta oli viety vielä hiukan pidemmälle. Vilijonkan lapset touhusivat muiden mukana Muumipeikon rakentamassa talossa ja Noidan lapsenlapsi Aliisa pyysi kertomaan Muumeille terveisiä. Nipsu istuskeli Muumitalon kuistilla monta lasta sylissään. Hemuli esitteli innoissaan kasvienkeruulaukkuaan ja löytämäänsä kaunista ruusua. Todella suuri plussa tällaisesta! Aikuisellekin on ihanaa eläytyä, sukeltaa mukaan satumaailmaan ja unohtaa arjen tylsät velvoitteet. Meidän perheellä taisi olla tähän mennessä kesän paras päivä Muumien vieraina!

 

Leave a Reply