Mustien pottujen muuttumisleikki

InstagramCapture_5d13204b-7069-41ab-a685-675bb2285e46

Varoituksen sana niille jotka sellaisen tarvitsevat; tämä postaus käsittelee Stam1naa! Viime perjantaina pääsin Turun Klubille, ConAmore-kiertueen toiseksi viimeiselle keikalle. Voin kertoa, että ilta oli kerrassaan huikea! Ja arvatkaahan mitä tarttui mukaan? Kappas, yksi bändipaita lisää.. Vaikka juuri hetki sitten vannoin etten aio enää haalia niitä lisää. Mutta tällä kertaa olin lauantaina niin mahdottoman energiapiikin vallassa, ettei paita edes ehtinyt kaapin pohjalle makaamaan, sillä päätin aloittaa uuden paidan saksimisen heti.

WP_20150321_004

Minulla on muutaman vuoden vanha GinaTricot-tunika, jonka olen kierrätyksenä saanut kaverilta. Tykkään tosi paljon sen mallista ja ajattelin ottaa sen lähtökohdaksi uudelle vaatekappaleelle. Olin bändipaitaa ostaessani tällä kertaa fiksu ja valitsin paidan kokoa XL – enemmän materiaalia, josta lähteä liikkeelle. Paidan lisäksi kaivoin mustia trikoosuikaleita jämälaatikosta.

WP_20150321_006

Aluksi hahmottelin kaavapaperille tunikan mallin ja sitten muokkasin sitä sopimaan t-paitaan. Tämän jälkeen leikkasin sivusaumat auki ja etu- ja takakappaleen t-paidasta. Jätin olkasaumat yhteen, enkä alkanut niitä ratkomaan auki turhaan. Paita oli huomattavasti lyhyempi kuin tunika, joten päädyin leikkaamaan sivuille pitenevät kiilat, jotta saisin edes illuusion pituudesta aikaiseksi.

WP_20150321_010

Hihat tein vähän omasta päästäni, sommittelemalla paidan alkuperäisiä hihoja ja tunikan hihan mallia yhteen. Tämän tein puhtaasti tuurilla.. En kyllä osaisi täysin samanlaisia uudelleen leikata. Pääntieltä ratkoin resorin pois ja ompelin sen uudelleen kiinni laajennettulle pääntielle. Onneksi kyseessä oli hyvin joustava resori, että tämä onnistui.

WP_20150321_011

Sitten vaan ompelupuuhiin! Aluksi käänsin kiiloista alareunan taitteelle ja ompelin kiilat kiinni etu- ja takakappaleisiin. Sitten ompelin hihat ja sivusaumat yhdellä ompeleella. Ja aivan viimeiseksi tosiaan resori pääntielle.

Minulla oli todellakin tuuria, että sain tämän tunikan onnistumaan näin hyvin :) Jee! Tämä on paljon enemmän minun makuuni kuin perinteinen t-paita ja tulee varmasti käyttöön. Haluaisin tehdä näitä lisääkin, mutta valitettavasti kaapissa valmiina olevat paidat ovat liian pieniä tunikan tekemiseen. Ehkäpä sitten jos helmaan lisäisi pituutta trikookaitaleella?

Stam1na tunika

Keikalta jäi myös muistoksi nimikirjoitukset farkkuliivin selkään - kaikkien muiden paitsi Kaken. Provinssia varten on siis ainakin yksi asia tehtävälistalla ;)

DSC02895-001

Leave a Reply