Matkakuumetta!

Tämä tarina alkoi kesällä Satakunnassa, tarkemmin sanoen lapsuudenkotini punaviinimarjapuskassa. Minä poimin siellä marjoja mehustusta varten ja kiukuttelin kun en päässyt Porispereen Stam1nan keikalle. Se olisi ollut minulle viimeinen mahdollisuus nähdä bändi tänä vuonna. Ehdin uhkailla lähteväni Pariisiin tai Lontooseen katsomaan keikkaa, jos sattuisin saamaan syntymäpäivälahjaksi riittävästi rahaa. Mutta rahatilanne ei antanut periksi.. Tai niin minun mieheni uskotteli minulle ;) 

Pari viikkoa tuon puskareissun jälkeen, postilaatikkoomme tupsahti kummallinen mieheni nimellä varustettu kirjekuori. Postileima paljasti sen olevan Saksasta. Ihmettelin kuorta ja epäilykseni alkoivat herätä. Mieheni tuli töistä kotiin ja eikä puhunut kuoren sisällöstä sen enempää, kunnes uteliaisuuttani aloin asiasta kysellä. "Joku mainos vaan", oli vastaus. Ovelana kettuna tietysti kysyin, että saako sen mainoksen nähdä. Epäilykseni sai saivat lisää tulta alleen kun mieheni alkoi mutista jotain epämääräisiä selityksiä paperinkeräyslaatikosta. Samoihin aikoihin huomasin, että perhekalenteriimme oli minun nimeni kohdalle ilmestynyt yhden viikonlopun kohdalle mystinen merkintä "kylpylä". Mikä ihmeen kylpylä?!? Minun pääni menoksi oltiin suunnittelemassa jotakin!

DSC02046 (2)

Jatkoin utelemista ja sain vastaukseksi hyvin epämääräisiä selityksiä tulevasta syntymäpäivästäni, kylpyläviikonlopusta mahdollisesti Saksassa tai Virossa. Ehkä menisin yksin, ehkä jonkun kanssa, ehkä koko perhe. Hitsit sitä ärsyttävää epävarmuutta! Olen todella huono sietämään moista..

Pari päivää kului tuskallisen ihmettelyn vallassa, kunnes mieheni ojensi minulle ison kirjekuoren, jonka päällä luki "Suvi 30v". No, sisällä oli keikkalippu Lontooseen Underworldiin, jossa soittaisivat Insomnium, Fleshgod Apocalypse ja Stam1na. Lisäksi kuoresta löytyi myös lentoliput ja hotellivaraus. APUA! Ja minä kehtasin marmattaa kun en päässyt Porispereen.. Hah! En ikinä osannut kuvitella, että pääsisin sellaiselle reissulle pyöreiden vuosien kunniaksi. Pääsisin viettämään omaa aikaa ihanaan kaupungiin, jonne olin aina halunnut matkustaa, yhden lempibändini keikalle. Hetken minua houkutteli lähteä ihan yksin reissuun, mutta päätin kuitenkin houkutella jonkun ystäväni mukaan. Se ei arvattavasti ollut kovinkaan vaikeaa ;) Seuralaisekseni matkalle sain rouva M:n.

DSC02047 (2)

Kesästä on nyt kulunut jo tovi aikaa ja vihdoinkin olen lähtemässä reissuun. Olen ollut viimeiset viikot aivan täpinöissäni. Nyt alkaa jo olla viime hetken pikkupaniikki :D Matkakuumetta olen yrittänyt helpottaa monenlaisella tekemisellä. Olen askarrellut matkadokumenteille kansion. Kaikki elementit on leikattu mainoskuvastoista ja lehdistä ja liimattu kansion päälle. Lisäksi innostuin ompelemaan mekon (mikä yllätys)! Kaava on Burdan ihana MadMen-tyylinen mekko, johon tein hihansuihin hiukan muutoksia kaventamalla niitä. Ihana viivakoodikangas on ostettu Tallinnan Karnaluksista. Tietysti myös asusteista täytyy huolehtia, joten ompelin itselleni farkuntaskulaukun.

DSC02050 (2)

Minua alkoi jossain vaiheessa mietityttää, miten tunnistan laukkuni kaikkien muiden joukosta lentokentän hihnalta. Päätin ommella molempiin laukkuihin hihnan karttakankaasta. Käytin kiinnitykseen tarranauhaa ja muoviset klipsut vanhoista pyöräilykypäristä. Lisäksi tulostin kankaalle omat yhteystietoni ja ompelin lappusen kiinni hihnaan. Viime hetkellä innostuin vielä kokeilemaan trikoolapasten ompelua, jotka tietysti koristelin teemaan sopivasti.

WP_20141105_001 (2)

Olen viemässä Brittien saarille myös pienen tuliaisen. Keikkapaikka Underworldin yläkerrassa sijaitsee "äitipubi" The World's End. Kun hoksasin tämän, en voinut vastustaa kiusausta ottaa yhteyttä kotikuntani paikallisen kuppilaan, joka on nimeltään Pub Maailmanloppu. Minun on yksinkertaisesti pakko täyttää velvollisuuteni entisenä nakkilalaisena ja toimia ystävyyspubitoimintaa edistävänä lähettiläänä! :D Varsinkin kun Pub Maailmanlopun seinältä löytyy kyseisen The World's End Camdenin kuva seinältä. Onhan vain oikeus ja kohtuus, että Lontooseen viedään kuva Maailmanlopusta. Toivottavasti he huolivat tekemäni taulun pubiaan koristamaan. Ja ilahtuvat Harrin heille lähettämistä hulvattomista tarroista. Saa nähdä jospa nakkilalaiset ja camdenilaiset innostuvat vierailemaan toistensa luona vielä jonain päivänä ;)

DSC02056 (2)

Mutta nyt on aika reissun, rentoutumisen, hulluttelun ja ihmettelyn! Kiitos vielä rakkaalle miehelleni ihanasta syntymäpäivälahjasta, joka tuli minulle täysin pyytämättä ja täydellisenä yllätyksenä <3

 

Leave a Reply