Makeaa mahan täydeltä?

Muutama vuosi sitten kuppikakkuvillitys iski Suomeenkin. Leivottujen herkkujen lisäksi näitä ihanuuksia on saanut ihailla myös käsitöinä. Itse olen törmännyt vain virkattuihin ohjeisiin. Virkatut kuppikakut ovat aivan syötävän söpöjä, mutta ongelmana on se ettei minun kärsivällisyyteni riitä virkkaamiseen. En tiedä mikä siinä on, mutta neulominen tai virkkaaminen ei ole koskaan luonnistunut minulta kovin hyvin. Aina syntyy se yksi pariton lapanen.. Pienitöisiä virkkauksia, kuten pehmokoiran kaulapannan, olen joskus tehnyt mutta siitäkin on jo tovi aikaa.

Aikani kun pähkäilin niin totesin että kyllähän kuppikakkuja saisi varmasti tehtyä kankaastakin. Leivontatarvikkeiden joukosta löysin paperisen muffinssivuoan jonka päätin leikata kappaleiksi. Siinä olikin jo valmiina pohjan ja reunuksen kaava. Kun piirsin paperille reunuksen avulla ympyrän sain kannen kaavan. Sitten vaan koeversiota ompelemaan!

IMG_0471

Ensimmäisistä kuppikakuista tuli aika muotopuolia :D Pienen hiomisen ja kaavamuutosten avulla aloin saada ihan oikeiden kuppikakkujen muotoisia tekeleitä. Aluksi käytin pohjan tukena pahvinpalaa, mutta viime aikoina olen laittanut pohjan ja reunan tueksi silitettävää tukikangasta.

InstagramCapture_d1873dcf-d9a8-41e4-ad08-f2e6ad086f6d

Hauskoin vaihe alkaa kun päästään koristelemaan! Pienistä helmistä voi laittaa strösseleitä, napeista tai isommista helmistä koristerakeita tai kirsikoita.

Sitten vaan herkuttelemaan! Taatusti laihduttajaystävällisiä, rasvattomia ja sokerittomia herkkuja! :)

SONY DSC

 

P.S. Olen tehnyt parina vuotena kuppikakkuja myyntiin Portsan pihamarkkinoille.

Tässä linkit lehtiartikkeliin aiheesta: http://www.portsa.fi/wp-content/uploads/2013/11/PS_2_2013_kokolehti.pdf

ja 

Portsan pihamarkkinoiden infoon: http://www.portsa.fi/portsan-pihamarkkinat-2014/

Ehkä tavataan ensi viikon sunnuntaina?

DSC00126

 

Leave a Reply