Lumiukko tehtäisiinkö?

Disneyn elokuva Frozen – huurteinen seikkailu on ollut meidän perheessä kova juttu jo muutaman kuukauden. En osannut ollenkaan odottaa niin ihastuttavaa animaatiota! Tai oikeastaan minun mielestäni Frozen on ihana elokuva, joka on toteutettu animaation keinoin. Suurena plussana kaunis ja liikuttava tarina, jossa naiset eivät todellakaan jää alakynteen! Disney on selkeästi kiinnittänyt viime vuosina huomiota sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumiseen prinsessatarinoissaan ;) Nykyään prinsessat tekevät mitä haluavat ja pärjäävät ihan hyvin ilman kiiltävähaarniskaista prinssiä. Tai no, eivät ainakaan tarvitse tätä pelastamaan henkeään.

InstagramCapture_66ddd502-2b99-4eca-bfa5-ab49656bcb84

 

Vanhempi tyttäreni toivoi siis tietysti syntymäpäiväkseen jotain Frozen-teemaista. Hänen suuri idolinsa on Elsa, jääkuningatar. Syntymäpäivät ajateltiin järjestää jälleen kahtena päivänä, jotta sekä ystävät että sukulaiset mahtuivat vuorollaan juhlimaan kotiimme. Minulle se tietää tietysti kahden kakun suunnittelua ja leipomista. Rakastan käsitöiden tekemistä yli kaiken, mutta leipominen ja kaikenlainen kikkailu sen kanssa tulee hyvänä kakkosena. Olen lasten syntymäpäiväjärjestelyjen myötä innostunut kokeilemaan sokerimassaa. Olen käyttänyt sitä päällystämään kakkuja, tehnyt siitä litteitä koristeita, maalannut sokerimassalevyä… Kaikenlaista on tullut tehtyä. Nyt otin jälleen askeleen kunniahimoisempaan suuntaan ja päätin lähteä tekemään Frozen-hahmoja sokerimassasta.

WP_20141130_002

Tarvikkeita ostin sekä Citymarketista että Raisioon vastikään avatusta Confetti-erikoisliikkeestä. Confetti on huikean ihana liike! Aikaisemmin olen tilannut nettikaupasta http://www.confetti.fi mm. Wiltonin pastavärejä, mutta on se silti ihan eri asia päästä paikan päälle ihmettelemään. Kiitokset muuten avusta asiantuntevalle henkilökunnalle! Päädyin ostamaan sokerimassakoristeita varten elintarvikeliimaa, mustan elintarviketussin, helmiäissuihketta ja siveltimen. Lisäksi mukaan tarttui vaaleansinisiä paperivuokia ja lumihiutalekoristeita. Sattui myös niin, että liikkeessä oli juuri silloin mallikakkuna Olaf-kakku. Tämä mielessäni lähdin kotiin pohtimaan omaa kakkuani. Rohkea rokan syö – niin kai sitten sen sokerimassankin..

Olen tosiaan jonkin verran pelannut sokerimassan kanssa aiemminkin, mutten mikään pro ole, todellakaan. Heti aluksi tajusin, että minun olisi ollut viisasta ostaa myös CMC-jauhetta, jonka avulla sokerimassa kuivuisi nopeammin. Mutta aika hyvin tämä näinkin onnistui! Tulostin pari mallikuvaa netistä ja päätin aloittaa yksinkertaisemmista koristeista, eli lumiukko Olafista. Sokerimassan värjäämisen jälkeen oli muotoilun ja kokoamisen vuoro.

WP_20141130_001

Tein yhden keskikokoisen seisovan Olafin, jonka olisi tarkoitus tulla Elsan viereen seisomaan Red velvet-kakkua koristamaan. Toisen Olafin tein isompana, sen pää on irtonainen ja on liukumassa pois päin vartalosta. Iso koriste olisi tarkoitus laittaa puolukka-vaahtokarkki-vanilja -kakun päälle makaamaan. Visioni on, että kakun pinta näyttäisi jäältä, jolla Olaf on kompastunut ja sen pää on lähtenyt karkuteille. Käsien ja tukan sisälle piilotin cocktail-tikkuja tueksi. Silmät ja nenän sekä napit muotoilin erikseen ja kiinnitin elintarvikeliiman avulla paikalleen. Lopuksi piirsin yksityiskohdat tussilla.

WP_20141130_004

Sitten jääkuningattaren kimppuun! En tiedä minkä ihmeen takia minun piti tehdä tästä niin iso! :D Korkeutta on melkein tavallisen Barbie-nuken verran. Kai koko muotoutui vähän puolivahingossa.. Tein aluksi talouspaperirullasta ja foliosta tukipalan. Tämän jälkeen värjäsin sokerimassasta tarvittavat sävyt. Minulla oli ajatus kuivattaa sokerimassamekko sen päällä ja sitten poistaa se, mutta lopulta päädyin pitämään tuen paikallaan mekon sisällä. Muuten koko rakennelma olisi varmasti romahtanut.. Mekon päälle aloin koota vartaloa. Sijoittelin useampia tikkuja vartalon sisälle tukemaan sitä. Kun osat olivat hiukan kuivahtaneet, kokosin Elsan elintarvikeliiman avulla. Koristeeksi liimasin muutaman lumihiutaleen. Pienet osat, silmät ja nenän, päätin liimata vasta seuraavana päivänä. Sitten laitoin sormet ristiin ja neitokaisen yöksi kuivumaan.

WP_20141130_005

Aamulla jännitin mitä yön aikana on keittiössä tapahtunut, mutta kas – Elsa seisoi edelleen ryhdikkäänä tiskipöydällä! :) Päälaelta oli yksi cocktailtikku alkanut pilkottaa, mutta sen saisi hyvin piilotettua tiaran avulla. Kaulan alue oli kuivuttuaan myös vähän ruttuinen mutta lisäsin kaulakorun ja muutaman hiussuortuvan sitä peittämään. Suihkuttelin sokerimassan päälle hopeista helmiäissuihketta. Vaikka olin tosi tarkkana sen kanssa ja suihkutin kaukaa, pariin kohtaan tuli väriä vähän liikaa ja taisi sinne pari roiskettakin livahtaa.. Maalasin pastavärin ja piirsin elintarviketussin avulla kasvot. Lisäsin myös tiaran ja viitan. Viitta peitti selkäpuolelle jääneet pikkuvirheet ja tikkujen pilkottavat päät. (Niin, ja viitta on muuten tehty Ikean marsipaanista koska sokerimassa loppui kesken :D)

InstagramCapture_f0f3312e-52f4-4ebe-96d6-884aa0db9771

Olen itse melko tyytyväinen tulokseen. Taas kerran totesin, että tekemällä ja kokeilemalla minä opin parhaiten! Nyt odotellaan viikonloppua ja tulevia syntymäpäiviä. Valmiista kakuista ja muista Frozen-herkuista lisää juttua ensi viikolla ;)

Leave a Reply