London on my mind <3

DSC02351

Minulla on ikuinen ikävä Lontooseen, ja se muistuttaa olemassaolostaan lähes viikoittain. Kävin siellä viime marraskuussa viikonloppuvisiitillä ja menetin sydämeni tuolle suurkaupungille. Olen jo pitkään suunnitellut kirjoittavani tänne reissusta, mutta olen lykännyt asiaa eteenpäin etten alkaisi kaivata sinne liikaa. Tein vähän aikaa sitten reissusta matkakumppanilleni (pus, Marie!) valokuvakirjan, joten peli on nyt menetetty ja ikävä päässyt jälleen valloilleen.

DSC02385

Matkan tarkoitus oli juhlia kolmen vuosikymmenen täyttymistä, sain matkan lahjaksi mieheltäni. En ikimaailmassa uskonut että saisin lahjaksi jotain tällaista! Yksi syy lähteä Lontooseen oli myös Stam1nan Euroopan kiertue ja keikka Camdenin Underworldissa. Kiukuttelu marjapuskassa tuotti siis tulosta, hah! (Katso lisää:http://suvinkasityota.fi/matkakuumetta/) Olin kyllä unelmoinut matkasta Lontooseen kauan, joten muistakin syistä odotin reissua kuin kuuta nousevaa. Jostain syystä olen aina tuntenut vetoa Britteinsaaria kohtaan.

Matkalle lähdettiin aamuyöllä; taksi, bussi, lentokone Helsinki-Vantaalta Gatwickin lentokentälle. Olimme ostaneet etukäteen liput netistä Gatwick Express-junaan, joka kulkee suoraan kentältä Lontooseen Victoria Stationille. Rautatieasemalla latasimme Oyster Cardeihin muutaman punnan ja kuljimme metrolla hotellille. Todella yksinkertaista ja helppoa, vaikka etukäteen hiukan jännitimme onnistuisimmeko hukkaamaan itsemme. Lontoon metro on käsittämättömän toimiva verkosto, voin vain ihailla.

DSC02294

Asuimme Tottenham Court Roadilla, RadissonBlu-Edwardian Grafton -hotellissa. Sijainti oli loistava, metroasema oli aivan kulman takana. Hotelli ja huone oli hyvin viihtyisä, tosin hiukan meluisa koska huone sijaitsi kadun puolella. Ainoastaan aamupalan toteutus oli hiukan sekava ja tuntui että ravintolan kapasiteetti oli hotellin vierasmäärään nähden vähän turhan pieni.

Perjantai kului matkasta toipuessa, kaikkea ihmetellessä ja keikalla Underworldissa. Ennen keikkaa ehdimme piipahtaa yläkerran The World's End pubissa, johon veimme mukanamme pienen tuliaisen. Jos joku lukijoista sattuu kyseisessä pubissa piipahtamaan, niin voi tarkastaa että ripustettiinko tuliaistaulu todella seinälle vai onko se "mystisesti kadonnut" :D Kuvassa nakkilalaisen kaiman, Pub Maailmanlopun lahjoittama tarra. The World's End on todella iso paikka perinteiseksi englantilaiseksi pubiksi, hyvin kotoisa ja särmikäs paikka.

DSC02140 (2)

Illan esiintyjinä olivat siis suomalaiset Stam1na ja Insomnium sekä italialainen FleshgodApocalypse. Keikka oli loppuunmyyty ja sisään sai jonottaakin tovin. Paikan päällä oli todella paljon suomalaisia! Sitä sai oikein varoa sanomisiaan, vaikka oltiinkin vierahilla mailla.. ;) Keikkapaikka oli kunnon rockmesta, pieni ja tiivis. Bändit olivat liekeissä! Saimme uusia tuttuja ja vietimme ikimuistoisen illan.

DSC02215

Lauantai oli pyhitetty Lontoon keskustan tutkimiselle ja ostoksille. Oxford Street vilisi ihmisiä! Ostoskatu oli myös todella paljon pidempi kuin olin osannut kuvitella. Metsästyksen kohteena olivat erityisesti Primark ja Disney Store. Edellisestä tarttui molemmille mukaan reilusti vaatteita ja asusteita (allekirjoittanut taisi ostaa lähemmäs kymmenen paria legginssejä ja sukkahousuja) ja jälkimmäisestä tärkeitä tuliaisia lapsille. Onneksi meillä oli mukana yksi matkalaukku lähes tyhjänä. Muutamaan liikkeeseen tehdyn tiukan täsmäiskun jälkeen olimme tauon ja ruuan tarpeessa, joten käväisimme hotellilla huoltotoimenpiteissä.

DSC02253

Iltaa lähdettiin viettämään Piccadilly Circuksen maisemiin, tähtäimessä löytää ravintola. Hieman päämäärättömältä tuntuneen vaeltelun jälkeen törmäsimme italialaiseen ravintolaan, johon ruuhkaisesta viikonloppuillasta huolimatta mahduimme ruokailemaan. Tankkauksen jälkeen kävimme katsomassa jokirantaa, Big Beniä ja Trafalgar Squarea.

DSC02338

Loistava päätös tehdä tämä iltasella, kun valaistukset olivat parhaimmillaan. Pääsimme jopa ihailemaan Remembrance Dayn ilotulituksia BigBenin taustalla, aikamoista tuuria. Tunnelmallisen illan jälkeen oli ihana palata hotellille lepäämään. Kengätkin alkoivat olla läpimärät, sillä koko päivän oli satanut enemmän tai vähemmän.

DSC02380

Sunnuntai valkeni lähes pilvettömänä. Aamupala, hotellihuoneen luovutus ja matkalaukut säilytykseen. Suuntana oli Camden ja sen kuuluisat markkinapaikat. Kävelymatka hotellilta sinne oli ihan kohtuullinen, mutta tällä kertaa päätimme matkustaa Double deckerillä. Se oli totta vie elämys, varsinkin matkustaminen toisen kerroksen etuosassa. Camden oli yhtä aistiärsykkeiden tykitystä alusta alkaen. Värit, ihmistungos, kojut, ruoan ja suitsukkeiden tuoksu.. Olin ihastunut!

DSC02363-001

DSC02362 DSC02372

Muutamia matkamuistoja ja vaatteita tarttui mukaan. Vähän jäi harmittamaan, että lukuisista vintage-liikkeistä ei sillä kertaa löytynyt mitään mukavaa vaatetta. Läheskään kaikkea emme ehtineet saatika jaksaneet kiertää. Ja pitihän meidän pikkuhiljaa lähteä lentokentälle päin, nyyh.

DSC02160

Kaiken kaikkiaan pintaraapaisu Lontoon kaupungista oli valloittava ja elämyksellinen. Tapasimme monia ihania ja ystävällisiä ihmisiä. Oikeastaan kaikki matkan aikana osui nappiin. Reissu oli niin onnistunut, että koneen laskeutuessa Helsinki-Vantaalle huokaisin helpotuksesta. Olin nimittäin aika vakuuttunut, että jonkin on pakko mennä pieleen – hämmästyin siis ettei kone tipahtanut viime hetkellä :D Todellakin paikka jonne täytyy vielä jonain päivänä palata!

 

4 Comments on London on my mind <3

 1. Jonna
  07/03/2015 at 16:39 (5 years ago)

  Oi, kuulostaapa (ja näyttää) ihanalta! Tuollaisia reissuja varmasti kelpaa muistella vielä pitkään, varsinkin silloin kun arki meinaa muuttua harmaaksi ja toistaa liian moneksi päiväksi samaa rataa.

  Reply
  • Suvi
   07/03/2015 at 17:59 (5 years ago)

   Oli kyllä kerrassaan satumaista! Voin kertoa, että aluksi arki kotona Suomessa tuntui märän rätin läiskäisyltä naamaan..Tuntui että ihmiset olivat täällä paljon tympeämpiä. Jotenkin hassua että niin lyhytkin aika voi aiheuttaa sellaisen pudotuksen. Mutta muistot onneksi pysyvät ja niiden avulla voi aina palata ihaniin hetkiin :) Ja on kotonakin tietysti hyvä olla!

   Reply
 2. Marie
  07/03/2015 at 17:35 (5 years ago)

  Alkaa olla jo aika aloittaa seuraavan reissun suunnittelu!

  Reply
  • Suvi
   07/03/2015 at 17:54 (5 years ago)

   Niinpä! Aina voi suunnitella vaikkei heti pääsisikään lähtemään ;)

   Reply

Leave a Reply