Lomamekkoilua LasPalmasin tyyliin

20150704_182611

Tämän kesäloman ensimmäinen mekko valmistui muutama päivä sitten. Se pääsikin heti viikonloppuna juhlimaan häitä. Kaava on netistä ostettu, leikkaa-ompele.fi -sivun vintagetyylinen Leila-mekko. Kaavan voi itse tulostaa kotona A4-kokoiselle paperille ja teipata kokoon. Olen aikaisemmin ommellut yhden mekon tällä kaavalla, ja muistaisin että se ei käynyt täysin vaivattomasti.. Mielenkiinnolla aloitin mekon tekemisen, sillä ajatuksena oli pistää opintojen tuomat taidot testiin – josko tällä kertaa pääsisin helpommalla? Päätin myös lisätä mekkoon itse piirtämäni kauluksen.  Mekko on vuoritettu ja siinä on selässä piilovetoketju.

Kangas on minulle hyvin, hyvin epätyypillisen värinen! Mutta silti tykästyin siihen ihan mahdottoman paljon. Sain kankaan tuttavalta jo jokin aika sitten, ja sen on odottanut varastoissa sopivaa käyttötarkoitusta. Kaiken lisäksi se sopii kesälomatunnelmiin paremmin kuin hyvin. Palmut ja simpukat vievät mukanaan jonnekin kauas, Havaijille tai LasPalmasiin. Halvallakin voi päästä etelänmatkalle, sanoisin ;)

20150630_174739 20150630_175942

Aloitin piirtämällä kauluksen mekon kaavan avulla. Asetin kaavan olkasaumat vastakkain ja vedin niitä pääntieltä ihan hiukan päällekkäin. Sitten piirsin pääntien mallin kaavapaperille ja hahmottelin kauluksen mallin. Alunperin minulla oli ajatuksena ommella kaulus kiinni pääntielle, mutta jostain tulikin ajatus tehdä siitä irrotettava. Päädyin siis huolittelemaan kauluksen reunan vinonauhalla ja ompelemaan siihen nepparit kiinnitystä varten.

20150705_201331

Mekon tekemisen aloitin mittaamalla kaavan ja vertaamalla sitä omiin mittoihini. En joutunut tekemään suuria muutoksia, vyötärölle jätin varmuuden vuoksi hiukan reilummat saumanvarat. Kangasta leikatessani totesin, että opiskelun tuloksena 1cm saumanvarat tulevat jo aika hyvin selkärangasta ilman mittanauhan käyttämistä. Ompelukin sujui oikein mallikkaasti siihen asti kun pääsin yläosan sivusaumoihin. Kaavassa olevat merkit eivät mätsänneet ollenkaan.. Takakappale tuntui olevan jostain syystä paljon pidempi kuin etukappale. Tiedä sitten, mistä tuo johtuu. Onko kaavassa kenties virhe? Jouduin siis muokkailemaan yläosaa jonkinverran omasta päästäni, jotta sain sen kunnolla istumaan. Lopputulos on mielestäni ihan toimiva.

20150703_170327

20150703_214258

Piilovetoketjun ompelemisessa testasin upouutta piilovetoketjujalkaani, joka toimi hienosti. Muistelin myös koulutuksessa opittuja niksejä ja yritin parhaani mukaan olla todella tarkka. Aiemmin olen yrittänyt ommella piilovetoketjua kiinni neulaamalla, mutta nyt olen todennut että aputikkauksen tekeminen reunaan tekee hommasta paljon, paljon helpomman. Aputikkaus on myös kätevä apulinja vuorikangasta kiinnittäessä.

20150704_182615

Nämä helmat heiluvat varmasti tänä kesänä vielä uudelleen! Mutta kuten lauantaina tuli todistettua, tarkkana saa olla ettei hulmuhelmojen kanssa käy vahingossa marilynit :D  Kannattaa joskus rikkoa hiukan rajoja ja valita kankaaksi jotain omasta tyylistä poikkeavaa – lopputulos voi osoittautua oikein mukavaksi. Irtokaulus jäi tosin odottamaan seuraavaa kertaa, mutta olen tyytyväinen että tein sen, sillä se tuo mekon ilmeeseen tarvittaessa mukavaa vaihtelua.

20150704_193609

2 Comments on Lomamekkoilua LasPalmasin tyyliin

 1. Laura
  07/07/2015 at 21:20 (4 years ago)

  Ihana mekko ja oot muutenkin tosi kauniina!

  Reply
  • Suvi
   09/07/2015 at 11:37 (4 years ago)

   Kiitos, ihana Laura! Kun harvoin laittautuu, niin se täytyy tehdä kunnolla ;)

   Reply

Leave a Reply