Lauantai-illan herkuttelua

WP_20150124_001

Viikonloppu - koko viikon kohokohta! Ja lupa herkutella ;) Yhdessäolon, rentoutumisen ja siivoamisen lisäksi minun viikonloppuihini kuuluvat tätä nykyä kotitehtävät, joten energia on välillä todella tarpeen.

Hans Välimäki teki omat popcorninsa Snickers-lisällä, minun lisääni tulee vähän muutakin.. Ei ole mikään laihduttajan herkku, mutta miksi pitäisikään? Suosittelen kokeilemaan. Nam!

Suvin karkkipopcornit

1dl fariinisokeria

1dl sokeria

1dl kuohukermaa

50g voita

100g vaahtokarkkeja

1,5dl suolapähkinöitä hienonnettuna

1 pussi  mikropopcornia/kattilassa n.2dl jyviä

Valmista popcornit mikrossa tai kattilassa. Sokerit sulatetaan pinnoitetussa kattilassa. Sekoita joukkoon kuohukerma. Ole varovainen, seos saattaa kuohahtaa yli nopeasti! Anna kiehahtaa ja sekoita joukkoon voi. Sulattele vaahtokarkit sekaan, tarvittaessa käytä levyllä. Lisää joukkoon veitsellä karkeasti hienonnetut suolapähkinät. Kaada seos popcornien joukkoon ja pyöräytä nopeasti sekaisin. Levitä leivinpaperille jähmettymään noin puoleksi tunniksi. Sitten herkkuhetkeä viettämään!

Tällä satsilla popcorneista tulee todella tahmeita ja makeita. Jos tykkää vähemmän maustetuista popcorneista, niin kannattaa kokeilla puolikasta annosta yhteen pussilliseen popcorneja tai sitten tehdä tämän ohjeen mukaan ja lisätä joukkoon kaksi pussillista poppareita.

WP_20150124_009

Leave a Reply