Kuvauspäivä Linnakepuistossa

11

Jipii, olen innoissani! Talvesta alkaen ideoitu kuvauspäivä on viimein takanapäin. Ja voi pojat, millaisia kuvia saatiinkaan otettua.. Aloitan kokemuksen purkamisen kertomalla kuvauspäivästä ja siihen liittyvistä valmisteluista. Koko homma lähti liikkeelle, kun Varpu kysyi minulta haluaisinko osallistua TFP-kuvauksiin. TFP/TFCD-kuvaus tarkoittaa kutakuinkin sitä, että kuvaus järjestetään ilman suurempaa rahallista panostusta - jokaisen erityistaitoja hyödyntäen. Kenellekään ei makseta rahallista palkkiota, vaan jokainen saa oman panoksensa vastineeksi käyttöönsä kuvauksessa otetut valokuvat. Minun osuuteni kuvauksissa olisi mallin vaatettaminen. Vastasin heti kyllä! Loistava ajatus ja upea tapa aloitteleville tekijöille tuoda esille omaa osaamistaan.

_TGP7663

Ideoita syntyi heti monta, mutta kierrätysfarkusta ommeltu juhlava puku nousi aika pian ykkössijalle. Sellaista en ollut ennen päässyt tekemään, eikä sellaisen tekemiseen välttämättä ihan heti tulisi toista tilaisuutta. Nyt saisi hullutella! Niitä muita ideoita voisi hyödyntää tulevaisuuden kuvauksissa ;) Sain toteuttaa kuvauksissa käytetyn puvun vaatetusalan koulutuksen yhteydessä, kun kävimme läpi kierrätysteemaa. En aio kuitenkaan vielä tässä postauksessa kertoa enempää vaatteen tekoprosessista ja sen ompelemisesta, koska sen on ihan oma tarinansa.

_TGP7377 _TGP7417

Kokoonnuimme valmistelemaan kuvauksia mallimme Varpun luokse. Olen tuntenut hänet ihan pikkutytöstä asti, mutta välissä on ollut monta hiljaista vuotta. Pitkästä aikaa oli ihana nähdä, ja toivottavasti tulevaisuudessa olemme enemmänkin tekemisissä. Muut ryhmän jäsenet olivat minulle ennestään tuntemattomia, mutta yhteinen sävel tuntui löytyvän nopeasti. Kuvaajana toimi Milla Grönman, meikkaajana/tukkataikurina Gitta Alm ja BTS-kuvaajana (eli behind the scenes) Timo Grönman. Ihania, taitavia ja luovia ihmisiä koko porukka, voin kertoa! Kurkatkaa itse taidonnäytteet jutun lopussa olevista linkeistä ;)

2

Virkkuukoukku ja sakset olivat apuna korsetin virittämisessä.

Vaatteen ideoinnin ja ompelemisen jälkeen muut tyyliseikat ja avainsanat muotoutuivat aika nopeasti; punk, trashion, country, cow girl, attitude. Meikki saisi olla liioiteltu ja tukka sekainen. Kuvauspaikkoja ehdoteltiin monia, mutta Reposaaren Linnakepuisto tykkiasemineen ja juoksuhautoineen nousi muiden edelle. Ensimmäiseksi Gitta teki hiukset ja meikin, jotka onnistuivat enemmän kuin täydellisesti. Minä pengoin sillä välin Varpun kaappeja ja suunnittelin stailausta. Kaunistautumisen jälkeen käytiin vaatetuksen kimppuun. Tämä olikin yksi päivän jännittävimmistä jutuista – sillä farkkukorsetti ja alaosa oli ommeltu täysin ilman sovittamista. Alaosa, eli rönsyilevä farkkupyrstöhame istui kuin valettu, mutta korsetin kanssa jouduimme pieniin ongelmiin.. Takaosan farkkuläppä osoittautui pari senttiä liian lyhyeksi. Luovuutta peliin ja pientä virittelyä, niin korsettikin saatiin kuvauskelvolliseen kuntoon Varpun päälle. Sitten matkaan!

_TGP7516

_TGP7657

Joku on kovin mietteissään, Milla sentään ohjaa mallia..

 

Korsettiongelmien vuoksi olimme hiukan jäljessä suunnitellusta aikataulusta, mutta kuvaajamme Milla totesi sen olevan valon kannalta hyvä asia. Reposaaren Linnakepuisto on meren rannalla, joten kuvauksissa saimme käyttää metsäisten maisemien ja rannikkopuolustuksen rakennelmien lisäksi kivikkoista rantaa. Kuvia tuli vaikka kuinka paljon! Ja vieläpä todella hyviä kuvia. Millan todella taidokkaiden räpsäysten lisäksi, puskajussina palloillut Timo vangitsi monta hauskaa hetkeä omalla kamerallaan. Ja dokumentoivien kuvien lisäksi Timo nappasi lopuksi muutaman todella kauniin otoksen Varpusta ja taivaanrannasta. 

_TGP7621

Pyrstö ojennukseen!

Ilta oli niin hauska, että tajusin vilkaista kelloa vasta lähdön koittaessa ja hämmästyin sen lähestyvän jo puoli kymmentä. Piiiiitkä päivä, mutta aikahan tunnetusti rientää kun on mukavaa :) Nyt olen käynyt kuvia läpi hiukan liikuttuneessa mielentilassa ja yrittänyt valita niistä parhaimpia. Tämä on osoittautunut hyvin vaikeaksi tehtäväksi.. Kuvia on myös Facebookissa ja Instagramissa, ja niitä ilmestyy sinne varmasti lähitulevaisuudessa vielä lisää.

Kaiken kaikkiaan kuvaus osui juuri oikeaan saumaan, sillä olen viime aikoina pohtinut omaa tyyliäni ja miettinyt pitäisikö sitä muuttaa tai selkeyttää jotenkin. Kuvauspäivän tuloksena totesin kuitenkin tämän olevan minua. Ei se tietysti kaikkia miellytä. Todennäköisesti saisin seuraajia, ja mahdollisesti tilauksiakin, enemmän muuttamalla tyyliäni hempeämmäksi ja kotini sisutuksen valkoiseksi, mutta kun en vaan ole sellainen. Sain varmuutta pysyä omalla polullani, ja tehdä juuri sellaisia juttuja kuin itse haluan. Katsotaan kuinka pitkälle se lopulta kantaa!

_TGP7783

Varpu alkoi joogata kesken korsetin kiristämisen :D

Kiitos ihanalle tiimille upeasta päivästä ja lopputuloksesta! Pian uudestaan, eikös vaan?

Millan videoblogi meidän onnistuneesta ja hauskasta kuvauspäivästä löytyy täältä: Kuvaustiimi

 

Malli: Varpu Reiniaho, Instagram: @4ttbc, Facebook: Varpu

Make up and hair: Gitta Alm, Instagram: @gittaalm, Facebook: Make up artist Gitta Alm

Kuvaaja: Milla Grönman, Instagram: @millagron ja @millagronphoto, Facebook: Milla Grönman Photography

BTS-kuvaaja: Timo Grönman, Grönmanphotos.com, Instagram: @serekki, Facebook: TGphotography

 

Leave a Reply