Kultainen Kaskelotti – Wöyhöin puvustaja 2017

sinikoskiWÖYH1
Kuva: Aki-Pekka Sinikoski


wöyh riikkavaahtera
Kuva: Riikka Vaahtera
 

Voihan maanantai! Mutta ei ole kyllä hetkeen (ikinä) ollut tällaista maanantaita. Perjantaina oli poikkeuksellinen juhlailta, Kaskelotti Records Gaala, jonka yhteydessä sai maailmanensi-iltansa lyhytelokuva nimeltään V4RHE. Minulla oli suuri ilo ja kunnia tehdä puvustusta ja rekvisiittaa kyseiseen teokseen. Ilta oli siis kaikinpuolin kutkuttava jo sen vuoksi, että näkisin ensimmäistä kertaa oman työni suurella valkokankaalla, sekä nimeni lopputeksteissä. Ja voi pojat, että näyttikin hyvältä vaikka itse olen nyt itseäni hiukan kehumassa! Ensi perjantaina, 24.3.2017, elokuva julkaistaan myös netin ihmeellisessä maailmassa ja kaikki pääsevät kummastelemaan mitä WÖYH! on tällä kertaa saanut Aki-Pekka Sinikosken ja Jussi Karjalaisen kanssa aikaiseksi. Ja sen jälkeen minäkin pääsen kertomaan tarkemmin omista puuhistani siihen liittyen.

20170317_212542

Ilta oli tosiaan aikamoinen spektaakkeli, ja minua jännitti vaikka olin käväissyt paikan päällä jo aikaisemmin päivällä, käytännön juttuja hoitamassa. Tiedossa oli upea ilta punaisine mattoineen, valokuvaajineen ja puheineen. Lyhytelokuvan ensiesityksen jälkeen olisi luvassa akustinen keikka. Jännitystäni ei kuitenkaan helpottanut yhtään se, että minussa kyti aavistus jostain hämärätouhuista..

No, elokuvan ensi-illan jälkeen selvisi että hämärätouhuja todella oli puuhailtu minunkin selkäni takana. Aiemmin kun gaalaa oli suunniteltu, WÖYH!:n nokkamies Jussi Hyyrynen oli unelmoinut kultaisista kaskelottipatsaista, joita jaettaisiin ansioituneille wöyhöttäjille gaalan yhteydessä. Tämä juttu kuitenkin peruttiin budjettisyihin vedoten. Mutta kippas kappas, ensi-illan jälkeen olikin tiedossa yllätysohjelmanumero! Kyseessä oli Kultainen Kaskelotti -palkintojen jakotilaisuus. Ja ennenkuin huomasinkaan, olin itse lavalla kiittämässä Jussia, universumia ja yksisarvisia. Tässäkin jutussa on hauska twisti.. En muista tarkkaa ajankohtaa, mutta viime vuonna keväällä tai alkukesästä olen kävellyt rakkaan ystäväni Katrin kanssa Helsingissä ja todennut että haluaisin todella paljon tehdä puvustusta esimerkiksi teatterissa, tai jotain muuta vastaavaa. Naurahdin perään, että olisihan se enemmän kuin hauskaa päästä tekemään WÖYH!:n pojille vaikka uusia trikoita! Tilaus taisi mennä tällä kertaa ihan perille asti. Hämmentävän ihanaa.

wöyh tomipalsa2 wöyh tomipalsa1
Kuvat: Tomi Palsa

Kultaisia Kaskelotteja jaettiin yhteensä viisi. Kahden kanssa pääsin yhteiskuvaan palkintojenjaon jälkeen. Vieressäni kuvassa Wöyhöin juhla-asustaja Ansku Blomqvist sekä Wöyhöin fani Jarkko Nieminen. Niin… Enpä olisi pari vuotta sitten uskonut, että takanreunalla komeilee samanlainen, ja samassa gaalassa vastaanotettu, palkinto kuin entisellä ammattilaistennispelaajalla..

IMG_6947 (1)

Aikamoista tämä elämä! Kaskelotti Records Gaala jää takuulla mieleen pitkäksi aikaa. Juhlavieraat loivat ihanan positiivisen tunnelman läsnäolollaan. Keikan aikana lähes kaikki taisivat osata kappaleiden sanat ja meno oli sen mukaista. Uskomattoman hienoa oli myös osallistujien panostus pukeutumiseen! Juhla-asuissa oli enemmän tai vähemmän näkyviä wöyhöviitteitä ja juhlakansa oli hyvin, hyvin tyylikästä. Pohjaperustukset wöyhöimperiumille ovat jo vankat!

Kiitos Jussi Hyyryselle, kiitos kanssawöyhöttäjille, kiitos kaikille gaalaan osallistuneille! Minulla on sellainen olo, että tässä on komea alku jollekin mahtavalle. Hyvät asiat tapahtuu <3 

20170317_222635

Leave a Reply