Kielenkääntöä

20150917_154440_resized

Minulla on tapana saada pienimuotoisia pakkomielteitä. Nyt minulle kävi niin neulakinnastekniikan kanssa. Olen jo kauan sitten ihaillut neulakintaita ja tekniikalla tehdyn neuloksen ulkonäköä. Kesällä kävin Käsityöläismuseossa, jossa näin käytännössä miten neulakinnasta tehdään, ja sain siitä kimmokkeen opetella itsekin. Ei tässä vielä mitään, mutta sitten sain jostain idean kokeilla kyseistä tekniikkaa kitaran kieliin! :D

Neulakinnastekniikka perustuu silmukoihin, joiden läpi lankaa pujotellaan neulan kanssa. Neulakinnastekniikka eroaa tavallisesta puikoilla kutomisesta, sillä tulos on purkaantumaton. Ajattelin, että silmukat saattaisivat näyttää kauniilta myös kitarankielien kanssa punottuna, joten aloin varovasti kysellä josko miehen kitaraan pitäisi lähitulevaisuudessa vaihtaa kielet. Ja mikä onni minulle kävikään, sain kielet käyttööni nopeammin kuin uskoinkaan!

20150916_221221_resized

Aloitin kokeiluni kaikista ohuimmalla kielellä, joka on verrattavissa rautalankaan – ei toiminut. Yritin myös aluksi punoa kahdella silmukalla, mutta yhden käyttäminen osoittautui paremmaksi tässä tapauksessa. Paksummilla kielillä muoto alkoi näkyä paremmin, mutta aloitussilmukoiden tekeminen osoittautui vaikeaksi. Lopetin pätkän kiinnittämällä korutarvikkeista löytämälläni nipsulla. 

20150917_154327_resized

20150917_154330_resized

Viimeisin kokeilu, josta tein itselleni lopulta rannekorun, ei näytä niin selkeästi neulakinnastekniikalta, mutta on minusta muuten kauniin näköinen. Rannekorussa on nahkalappu ja kaksi vyönlenkkiä vanhoista farkuista. Kieli on kiinnitetty nahkalappuun langalla, kummastakin päästä muutamalla pistolla. Kiinnitys ranteeseen hoituu neppareilla.

Näitä voisi tehtailla lisääkin, kunhan kitaran- tai bassonkieliä vaan ilmaantuisi jostain lisää.. Lahjotuksia otetaan siis vastaan! ;)

Leave a Reply