Keskiaikaisissa tunnelmissa

Koulutuksessa ollaan nyt keskitytty asiakastöihin. On aina tosi jännittävää, miltei pelottavaa, tehdä jollekin toiselle ja kun kyseessä on vielä maksava asiakas niin paineet ovat entistä kovemmat. Jännitys tulee kai suurilta osin siitä, että haluan tehdä työni hyvin ja laadukkasti niin että lopputulos on myös kestävä. Yhtä lailla toiselle tekeminen on ihanaa ja kivaa! On todella hieno tunne nähdä omat kuvitelmat ja luonnokset toteutuneina.

Koko näytön kaappaus 21.5.2015 131441

Viimeisin asiakastyöni oli esiintymisasu äidilleni, joka kuuluu lauluryhmään nimeltä Voces Arctopolii http://www.vocesarctopolii.fi/. Satakuntalainen lauluyhtye keskittyy vanhaan vokaalimusiikkiin ja vie kuuntelijat mukanaan satoja vuosia taaksepäin sävelien avulla. Suunnitelmissa on myös toisen esiintymisasun ompeleminen ja jonkinlaisen asusteen kehittely ryhmän miehille. Kun lähdimme asiakkaan kanssa ideoimaan vaatetta, ensimmäisenä mieleeni tuli tietysti Vocesin esittämän musiikin aikakauden pukeutuminen. Ryhmällä oli jo ennestään muutamia esiintymisasuja, mutta juuri tuohon muinaiseen aikakauteen sopiva puku puuttui. Lähdin siis luonnostelemaan esiintymisvaatetta keskiaikaisen tyylin ja sen ajan naisten käyttämän päällipuvun eli surcot'n pohjalta. Pitkän mekon lisäksi suunnittelin koristeellisen, irrotettavan kauluksen, jonka avulla vaatetta voi muokata vaikkapa renesanssin tyyliin sopivammaksi. Mekkoa on helppo muunnella myös erilaisten korujen tai huivien avulla. Muunneltavuutta lisää myös se, että aluspaidan tyylin sekä värin voi valita tilaisuuden luonteen perusteella.

WP_20150423_024

Mekko itsessään on hyvin pelkistetty. Etu- ja takakappaleissa on suorat sivut ja helmaan saadaan liikkuvuutta sivulle ommeltavien kiilojen avulla. Keskiaikaiseen tyylin mukaan kädentiet ovat reilunkokoiset, mutta kuitenkin sellaiset että vyötärölinja jää piiloon. Pääntie ja kädentiet on huoliteltu alavarojen avulla. Takakappaleen puolelle niskaan ompelin käsin huomaamattoman lenkin langasta kaulusta varten. Kun kauluksen nauhat sitoo lenkkiin kiinni, sen pitäisi pysyä kauniisti paikoillaan. Materiaaliksi mekkoon valikoitui hyvin pitkän harkinnan jälkeen kauniisti laskeutuva keinokuitukangas. Kauluksen ompelin pellavakankaasta ja koristeina käytin kierrätettyä lakanapitsiä sekä erilaisia puisia nappeja.

WP_20150423_019 InstagramCapture_dbf6ce2a-a541-4e9b-ae38-0556d9a11662

Kotioloissa olemme ehtineet jo esiintymisvaatetta kuvata, mutta lavalle se ei ole vielä päässyt. Jännityksellä odotan, koska se päivä koittaa!

DSC03084

Leave a Reply