Kauluksia, kauluksia, kauluksia!

InstagramCapture_8e45a95c-c275-4f72-9397-98dcbbb45f5b

Opiskelu on hyvässä vauhdissa ja ympäristö, sekä opiskelukaverit, ovat alkaneet tulla tutuiksi. Aluksi olemme ommelleet erilaisia kauluksia ja muutaman hihahalkion. Seuraavana etappina näiden perusjuttujen jälkeen on kokonaisen kauluspaidan tekeminen. Sitä odotellessa, pää ideoita täynnä!

Tekniikoiden kertaaminen tai melkeinpä uudelleen opetteleminen on ollut todella antoisaa. Muistelisin että olen tehnyt elämäni aikana tasan yhden kauluksellisen paidan – pyjamapaidan, kuudennella luokalla. Eli tarpeeseen tulee näiden opiskelu..

InstagramCapture_af045afa-427f-47ce-a29d-00dbfebe7bdd

Olen myös todella alkanut kiinnittää huomiota tarkkuuteen: 1cm todella on 1cm. Saumanvarat mitataan hyvin tarkkaan viivottimella, piirretään liidulla, mitataan uudelleen ja ommellessa pidetään huoli että oikea mitta pysyy. Tarvittaessa käytetään maalarinteippimerkintöjä, että ommel kulkee jatkuvasti oikeassa kohdassa.

Olen tähän mennessä ommellut pystykauluksen, laakakauluksen eli auki pidettävän paitakauluksen ja tikullisenkauluksen eli sellaisen, joka tavallisesti on miesten kauluspaidoissa. Lisäksi olemme alkaneet muunnella näitä perusmalleja hiukan. Mallikaavoista muokkaamalla pääsee jo pitkälle. Täytyy vaan miettiä tarkkaan miten kaulus rakentuu ja muistaa mittaaminen!

InstagramCapture_991f227f-f67d-4a66-b48b-3e533d4e957a

Ompelin tunnilla yhden aivan ihanan kauluksen, jonka todella toivoisin olevan kiinni kokonaisessa mekossa. Pitänee kiinnittää se myöhemmin johonkin! :D Musta kangas ja mustavalkoinen leopardikuosi osoittautuivat toimivaksi yhdistelmäksi.

Hihahalkioitakin on yllättävän monta erilaista. Tässä esimerkkinä harjoitustilkut viisikantahalkiosta, jota jouduin useampaan kertaan veivaamaan.. Tarkka työ vaatii aikaa ja huolellisuutta.

FB Pages Manager 9e4a35da-03d1-4416-bcf3-c098cba17a22

Lisäksi saimme kotitehtäväksi tehdä yksi harjoitelluista kauluksista kotona, mutta muuttaen kauluksen muotoa. Valitsin tikullisen kauluksen sillä se ei ensimmäisellä kerralla oikein tuntunut onnistuvan. Venytin kauluksia edestä pidemmiksi ja aika kapeiksi. Tähän harjoituskaulukseen olen jo aika tyytyväinen. Ja kyllä tekniikka ja huolellisuus kehittyy kun vaan harjoittelee ja tekee!

WP_20150201_008

WP_20150201_009

Odotan jo innolla tämän viikon tunteja. Viime viikolla oikein harmitti että koulutusta oli vain kaksi iltaa. Silloin kotiin lähtiessä olin niin innoissani ja onnellinen, etten ole tainnut kaikkien koulunpenkillä vietettyjen vuosien aikana koskaan olla. Taidanpa siis olla ihan oikeassa paikassa tällä hetkellä ;)

Leave a Reply