Kakku Fredrika Runebergin tapaan – eli siitä mitä kaapista löytyy

Tuli yhtäkkiä idea ja halu tehdä Runebergin torttuja. Muotteja tai paperivuokia ei kaapissa ollut. Torttujen sijasta syntyikin kakku, niistä aineista joita kaapista löytyi. Herkullista tuli! Suosittelen kokeilemaan, joko tällä ohjeella tai muokkaamalla oman keittiönkaapin sisällön mukaan.

DSC02743

200g margariinia

2dl sokeria

2 munaa

3dl jauhoja

1dl Domino-keksimuruja (n.3keksiä)

1dl kauraleseitä

1dl korppujauhoja

2tl leivinjauhetta

1tl kardemummaa

1tl piparimaustetta

1,5dl maitoa

(Margariinia ja korppujauhoa vuokaan, jos vuoan materiaali sitä vaatii)

Kakun kostutukseen (tarvittaessa) 3rkl vettä, 2rkl sitruunamehua, 1rkl sokeria

Päälle vadelmahilloa ja tomusokerikuorrutetta

Pehmeä margariini ja sokeri vaahdotetaan. Lisätään kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään joukkoon. Lopuksi lisätään maito. Kaadetaan taikina vuokaan. Taikinamäärä riittää yhteen pyöreään rengasvuokaan. Itse käytin kahta pientä, pitkulaista Tupperwaren silikonivuokaa. Paistetaan 175 asteessa n.50min. Kakun hiukan jäähdyttyä se kumotaan lautaselle. Kakku päällystetään vadelmahillolla ja koristellaan tomusokerikuorrutteella.

DSC02744

2 Comments on Kakku Fredrika Runebergin tapaan – eli siitä mitä kaapista löytyy

  1. Jonna
    04/02/2015 at 19:56 (3 years ago)

    Nam, kuulostaa hyvältä, tällaisia ohjeita pitäisi olla enemmänkin! Pitäisi myös uskaltaa kokeilla vastaavia “mitä kaapista löytyy”-reseptejä rohkeammin.

    -jona

    Reply
    • Suvi
      05/02/2015 at 13:36 (3 years ago)

      Aivan totta! Monesti teen ruokaa tällä periaatteella, mutta leipomisen suhteen vähän harvemmin. Siinä on kuitenkin tärkeämpää saada suhteet kohdalleen. Mutta aika pitkälle pääsee sillä että nesteiden ja kuivien aineiden määrät pitää samana, mutta vaihtelee niiden laatua. Kannattaa vaan valita joku ohje ja lähteä kokeilemaan! :)

      Reply

Leave a Reply