Isot farkkulaukut

DSC02708

Olen todella innostunut farkusta materiaalina, edelleen. Aikaisemmin olen tehnyt pienempiä laukkuja ja pussukoita kierrätysfarkuista. Lähiaikoina olen tehnyt pari isompaa laukkua, joihin olen ommellut osat pienemmistä farkkupalasista.

DSC02710

Yhdet vanhat farkut riittävät mainiosti isompaankin laukkuun, kun suunnittelee kokonaisuuden tilkkutyön tapaan. Minulla ei ole valmista kaavaa tällaisiin laukkuihin, vaan teen jokaisen mittatilaustyönä vapaalla kädellä.

DSC02711

Taskuja olen käyttänyt näissä isommissakin laukuissa. Minusta on hauskaa yrittää hyödyntää valmiita osia farkkuhousuista; esimerkiksi housujen vyötäröstä saa näppärästi laukkuun yläosan. Lisäksi pyrin käyttämään alkuperäisiä saumoja ja yksityiskohtia mahdollisimman paljon, sillä ne itsessään toimivat hienoina koristeina.

DSC02806 

DSC02809-001

Riippuen farkkumateriaalin koristeellisuudesta, lisään monesti pitsiä tai nappeja loppusilaukseksi. Viimeisimpään laukkuun tein säädettävän olkahihnan nappien ja napinläven avulla. Siitä tuli aika pirteä!

DSC02808

Vuorikankaana olen käyttänyt joko kierrätettyä kangasta (verhoja, lakanoita tms.) tai kivoja puuvillakankaita. Sisälle olen rakennellut useampia taskuja, sekä vetoketjullisia että avomallisia. Useimmiten käytän isoissa laukuissa myös tukikangasta, jotta lopputulos on jämäkämpi ja kestävämpi.

DSC02813

Haluaisitko sinä kaapin perälle unohtuneista vanhoista farkuista itsellesi laukun? ;)

 

Leave a Reply