Huppu päässä kesät talvet

Perjantain iloksi sain vihdoin viimein viimeisteltyä uuden hupputakkini käyttökuntoon! Ehkä hieman myöhässä tosin, sillä aurinko on viimeinkin alkanut lämmittää mukavasti. Onpahan ainakin syksyä varten jotain kivaa päällepantavaa. Takki on väliprojekti opiskeluihin liittyen – piti siis asiakastöiden välissä keksiä jotakin puuhaa.

DSC03170

Kaava on Suuri Käsityö-lehdestä vuodelta 2010. Tykkään tosi paljon mallista, siinä on jotain joka tuo mieleeni 1960-luvun ja lisäksi Pikku Myyn. 

Takki on ommeltu muuten lehden ohjeen mukaisesti, mutta taskut vaihdoin läpällisiin napinläpitaskuihin. Paksuhko puuvillakangas löytyi pienen penkomisen jälkeen Nuppulantien Jätti-Rätistä. Vuorikankaana on harmaata puuvillakangasta. Neljää samanlaista nappia en löytänyt varastoistani millään, joten päädyin laittamaan 2+2. Edessä on neljän napin lisäksi kolme nepparia reunassa.

DSC03177 DSC03178

Minulla ei ole kokemusta takin ompelemisesta juuri ollenkaan. Jos oikein muistan niin en ole tainnut ikinä ommella takkia – ainakaan oikeaoppisesti. Tämänkin projektin jälkeen olen vielä vähän ulalla kaikkien käänteiden ja keskietujen kohdistamisen ja kääntöaukkojen kanssa. Siis tulevaisuudessa on vielä tiedossa paljon harjoittelua takkien kanssa! Kaikesta huolimatta tämä hupputakki onnistui kuitenkin ihan mallikkaasti, eli siitä tuli onneksi käyttökelpoinen. Nyt kun sain vielä vanhat nahkaiset luotto-Converseni takaisin suutarin korjauksesta, niin voin kesän kunniaksi pukeutua ihan kokonaan mustaan! :D

DSC03159

Leave a Reply