Herkullinen briejuusto uunissa

DSC03754

Nyt on virallisesti syksy. Aika ykskaks yllättäen se sitten saapui, vähän niin kuin liukkaat kelit joka talvi. Ilmassa tuntee selvästi vuodenajan vaihtumisen ja ensimmäiset värikkäät lehdetkin ovat sadelleet alas puusta. Mekin vietimme taloyhtiössä pienimuotoisia kesänpäättäjäisiä menneenä viikonloppuna. Minun nyyttäripanokseni oli uunissa lämmitetty briejuusto, jota tekin pääsette pian kotona kokeilemaan! Maailman helpoin ja uskomattoman herkullinen ohje ;)

Briejuusto uunissa

- iso kiekko briejuustoa (tai esim. neljä pientä; minä turvauduin tällä kertaa lähikaupan valikoimiin ja ostin kaksi kolmionmallista juustoa)
- n.100-150g pussi pähkinäsekoitusta (esim. hasselpähkinä, manteli, cashewpähkinä, maapähkinä)
- juoksevaa hunajaa muutama teelusikallinen (vinkki: maustettu hunaja, esim. sitruunahunaja toimii mainiosti tässä!)
- ripaus merisuolaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Aseta juustot pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan. Asettele pähkinät juuston päälle ja ripottele niille hiukan merisuolaa. Valuta hunaja pähkinöiden ja juuston päälle. Lämmitä juustoa uunissa 5-10min, kunnes sisus alkaa olla pehmeä. Älä kuitenkaan pidä juustoa uunissa liian kauan, sillä silloin se valuu pitkin peltiä! Tarjoa keksien ja hedelmien tai esim. hillon kera.

Mukavia herkutteluhetkiä syksyn pimeneviin iltoihin!

DSC03752

2 Comments on Herkullinen briejuusto uunissa

  1. Jouko
    09/09/2015 at 12:21 (2 years ago)

    Moi Suvi! Olen sivustollasi aikaisemminkin vieraillut (Provinssin raporteista lähtien) mutten ole aikaisemmin kehdannut kommentoida mitään.
    Herkullinen kuva ja ohjekin. Nam! Nyt taidan tietää, mitä teen viikonloppuna. Ruokaohjeita on aina mukava lukea.

    Reply
    • Suvi
      09/09/2015 at 14:16 (2 years ago)

      Heippa hei, Jouko!

      Kiva kuulla että olet käynyt lueskelemassa mun juttuja.

      Suosittelen kokeilemaan brie-ohjetta, mutta kannattaa varautua ähkyyn sillä kaikki täytyy syödä kerralla! :D

      Reply

Leave a Reply