Farkkukorsetti ja pyrstöhame

27

Taisi olla vielä kylmä kevät, helmikuuta, kun kännykkääni kilahti Varpun viesti; haluaisitko osallistua TFCD-kuvaukseen tekemäsi vaatteen kanssa? Vastasin sen enempää miettimättä kyllä! Tämän tyyppisten kuvausten ideana on siis tehdä luovaa ja hauskaa yhteistyötä ilman rahallista panostusta tai rahallisen edun tavoittelua. Jokainen kuvauksiin osallistuva saa kuvat käyttöönsä, ja niitä voi sitten jakaa sosiaalisessa mediassa tai blogissa. Loistava mahdollisuus aloittelevalle tekijälle luoda kontakteja ja tuoda esille omaa osaamistaan!

Hyvin nopeasti aloin kuvauksia varten hahmotella mielessäni kierrätysmateriaalista tehtyä ilta/fantasiapukua. Farkku on minulle mieluinen materiaali, joten päädyin ideoimaan siitä jotakin sellaista, mitä ei tavallisesti tulisi tehtyä. Mitään en ostaisi uutena, vaan kaiken olisi löydyttävä varastoista.Onnekseni sattui niin, että koulutuksessa käytiin kevään aikana läpi kierrätysteemaa, jonka yhteydessä sain ommella asun kuvauksia varten. Jännitystä tähän toi se, että sovitusmahdollisuutta ei ollut.. Piirsin kaavat ja ompelin kaiken vain Varpun antamien mittojen perusteella.

WP_20150423_014Aloitin projektin korsettiyläosasta. Löysin SuuriKäsityö-lehdestä korsetin kaavan, jonka avulla aloin piirtää omia kaavojani. Päätin nyörittää korsetin ja jättää taakse läpän, joka jäisi nyörityksen alle. Nyöritystä varten tein lenkkirivistön farkkujen vyölenkeistä. Yläosan koristelin tikkauksilla ja farkkuhousuista irrotetuilla yksityiskohdilla. Taakse löysin sinapinkeltaista nyöriä, joka oli juuri samanväristä kuin tikkauslanka. Sisällä on paksu silitettävä tukikangas, saumoihin ommeltuna rigilene-nauhaa ja vuorikankaana vanhaa verhokangasta.

Phototastic-9_4_2015_3d052832-c251-48b1-b923-c780c82ca44b

Alaosaa aloin rakentaa kaarrokeyläosan avulla. Piirsin kaarrokkeen kaavan mittojen mukaan ja sommittelemalla, ompelemalla ja leikkaamalla kokosin muhkean helman. Vuoritin hameen vanhalla lakanalla ja keräsin sitä pienien pistojen avulla ylös, jotta helmasta tuli pussimainen. Lisäksi ompelin taakse komean pyrstön, johon lisäsin farkkukankaan lisäksi tylliä ja organzaa. Taakse ompelin vanhasta farkkuhameesta palan, jossa oli vetoketju ja kaksi hakasta. Hameen koristelin farkkujen yksityiskohdilla ja tein lisäksi tikkauksia.

Viikot ja kuukaudet kuluivat ja vihdoin koitti kuvauspäivä! Innoissani ja jännityksellä lähdin pukuni kanssa tapaamaan muuta kuvaustiimiä. Malli tykkäsi asusta kovasti, onneksi :) Meikin jälkeen aloimme sovittaa pukua – alaosa istui täydellisesti! Mutta korsettiyläosan kanssa jouduimme vaikeuksiin.. Minun olisi pitänyt tehdä takaosan läpästä muutaman senin pidempi. Ja koska takaosa ei mennyt niin kiinni kuin olisin toivonut, ei nyöritykseen tarkoitettu nauhakaan ollut tarpeeksi pitkä. Pahus, ja muutama muu julkaisukelvoton sana.

_TGP7468

Hetken harmituksen jälkeen aloimme kaivella Varpun varastoja, josta nappasimme palasen farkkukangasta ja aloimme sovitella sitä takaläpän paikalle. Lopuksi takaosan farkkupala saksittiin sopivan kokoiseksi. Lisäksi lisäsimme nyöritykseen kaksi mustaa kengännauhan pätkää, jotta kokonaisuudesta tulisi edes hiukan paremman näköinen. Nyöritys vedettiin niin tiukalle että malli sai vain vaivoin hengitettyä.. Pointtina oli saada nauhat rusetille, ei se että mallilla olisi mukava olla! :D Joskus tarvitaan uhrauksia upeiden kuvien saamiseksi!

32

Ja kyllä niistä kuvista upeita tulikin! Kuvauksen alkuosan Varpu kulki farkkupala selässään, mutta jonkin aikaa sitä katseltuani totesin että se näyttää melko tyhmältä. Kun oli aika kuvata selkäpuolta ja sen yksityiskohtia, totesin että se on parempi napata välistä kokonaan pois. Lopputulos miellytti ainakin minun silmääni. Siis loppu hyvin, kaikki hyvin. Kuviin tarttui jostakin myös pieni ripaus fantasiaa. Kuten vanhempani totesivat rantakuvat nähtyään - aivan kuin kivellä istuisi jokin eksoottinen pieni lintu..

42

 

Kuvaustiimi:

- malli: Varpu Reiniaho, Instagram: @4ttbc, Facebook: Varpu

- meikki ja hiukset Gitta Alm, Instagram: @gittaalm, Facebook: Make up artist Gitta Alm

- kuvaaja: Milla Grönman, Instagram: @millagron ja @millagronphoto, Facebook: Milla Grönman Photography

- bts-kuvaaja: Timo Grönman, Grönmanphotos.com, Instagram: @serekki, Facebook: TGphotography

Leave a Reply