Bändipaidan uudet elämät

DSC02460

Viime perjantain vietin Stam1na-tunnelmissa, Lontoossa. Tänään samoissa tunnelmissa, mutta kotona ja ompelukoneen ääressä :D Keikka oli kerrassaan mahtava; tiukka täräytys suomalaista metallia! Minulle on muodostunut jonkin sortin perinne ostaa bändipaita festareilta tai keikalta. Luojan kiitos, olen viime aikoina päässyt keikittelemään sen verran harvoin, että paitakokoelma on pysynyt järkevissä mittasuhteissa. Mutta kyllä sillä kokoelmalla joka tapauksessa on jo jonkin verran kokoa..

DSC02211 (2)

 

Ongelma on se, että niitä bändipaitoja tulee loppujenlopuksi käytettyä melko vähän. Joitakin naistenmallisia tulee käytettyä enemmän, mutta "perus"bändipaidat-tyyliin-mallia-fruit-of-the-loom ovat kivoista muistoista ja kuvista huolimatta jääneet kaapin pohjalle pyörimään. Underworldin keikalta ostamani paita taisi olla pohjanoteeraus, sillä tiesin jo etukäteen etten sitä tule käyttämään. Mutta kun paidan kuvat ovat niin siistit ja olin suunnitellut kyseisen "Kalman kansa"-paidan ostamista jo siitä saakka kun se ilmestyi.. Ratkaisu -> tuunaus!

WP_20141113_001

Selailin kaavalehdistä pari mukavaa mallia ja kopioin ne kaavapaperille. Niiden avulla lähdin sommittelemaan paidasta täysin uusia vaatekappaleita. Ostamani paidan lisäksi päätin kaivaa esiin muitakin kaappiin unohtuneita mustia paitoja ja käyttää niitä lisämateriaalina. Pengoin läpi myös tilkkuvarastoni, josta löysin punaista ja mustaa trikookangasta.

WP_20141113_004

Alkuperäinen tavoite oli tehdä paidan selkämyksen hienosta punaisesta kuvasta jonkinsortin mekko. Kun olin leikannut tarvittavat palat sitä varten, minulle jäi alkuperäisen t-paidan etupuolen kuva – eikä juuri muuta sen lisäksi. Lisäsin kuvan ympärille mustaa trikookangasta ja laitoin tereet kappaleiden väliin. Lisäksi leikkasin takakappaleen mustasta trikoosta ja etupuolen yläosaan pienet punaiset kappaleet. Viimeistelyssä ja rypytyksessä käytin apuna framilon-nauhaa.

WP_20141114_002

Aika paljon tämä projekti vaati saksimista, kokoonkursimista ja ihmettelyä. Jäljentämäni kaavat eivät lopulta toimineet kuin suuntaa-antavina, sillä työn edetessä ideat lentelivät ja muuttuivat aika reippaasti. Työ tekijäänsä opettaa! Ja voin myöntää että hirvitti alkaa leikata juuri ostettua hienoa paitaa silpuksi.

DSC02462 DSC02457

Mutta olen lopputulokseen tyytyväinen! Nyt minulla on "Kalman kansa"-paidan lisäksi myös mekko :) Tai ehkäpä se on enemmän tunika? Tunika/mekko on tehty vanhoista mustista bändipaidoista ja pään- sekä kädentiet on huoliteltu punaisella trikoolla. Lörpöttävään t-paitaan käytin vain kuvan ostamastani paidasta ja lisäksi trikoopaloja varastosta.

DSC02456

 

Mitä sinä olet tuunannut itsellesi?

3 Comments on Bändipaidan uudet elämät

 1. Jonna
  15/11/2014 at 15:38 (5 years ago)

  Moi! Valtavan upeita juttuja oot tehnyt! Myös muut tekeleesi kuin nämä paidat/mekot/tunikat. Mie olen laittanut tulevaisuuden ostosuunnitelmiin ompelukoneen. Bändipaidat menettää niin nopeasti “muotonsa” (joo, ei kai niillä mitään muotoa ole alkuunkaan, vai onko?). Samoin kun kirpparilta löytyy välillä ylisuuria paitoja niin niitä voisi sitten pienennellä. Pitää vaan tarkkaan harkita minkä kanssa kannattaa ottaa se riski, että jotain mee pieleen. Toki muitakin vaatteita voisi ehkä laittaa uuteen uskoon, mutta nyt mulla on lähinnä paitoja jotka kaipaavat pientä tuunausta.

  -jona

  Reply
  • Suvi
   15/11/2014 at 22:20 (5 years ago)

   Moi jona!

   Voi kiitos!
   Suosittelen ehdottomasti ompelukoneen hankintaa! Tarvittaessa annan sulle hyviä vinkkejä ;)
   Tosi paljon kivoja juttuja voi tehdä itse kotona ja muokata vanhasta uutta.
   Tekeminen on parasta ajanvietettä, ehdottomasti! Ja kun aloittaa, ei voi lopettaa ja päätyy tekemään lopulta vaikka mitä! :)

   Reply
 2. Jonna
  16/11/2014 at 13:06 (5 years ago)

  Hyvä juttu. Jos kohtaan ongelman saatan hyvinkin siirtyä sinun puoleesi. Ja kirpparilta saa onneksi halvalla kaikenlaista, niin ei välttämättä haittaa jos tapahtuu epäonnistuminen. Tekemisen riemuhan se on yleensä näissä hommissa se juttu :-) -jona

  Reply

Leave a Reply