Afroditen kello tikittää..

20151030_184741_resized

Viime viikonloppuna touhuiltiin Halloweenin parissa! Halloween pohjautuu muinaisten kelttien talven alkamisen päivään ja sadonkorjuun juhlaan.  Suomessa Halloween on kietoutunut yhteen pyhäinpäivän kanssa, eikä se tietenkään miellytä kaikkia. Molemmille juhlille yhteistä on kuitenkin uskomus siitä, että aattoyönä maailman ja yliluonnollisen rajat hämärtyvät ja vainajien henget ovat liikkeellä. Itselläni on hiukan ristiriitaiset ajatukset Halloween-juhlaa kohtaan, sillä minun lapsuudessani sitä ei vielä varsinaisesti vietetty. Omat lapseni todennäköisesti omaksuvat Halloweenin omaksi juhlakseen, sillä sitä vietetään monissa hoitopaikoissa ja kerhoissa naamiaisten muodossa.

afrodite laura olli
Laura Ollin/KokaKoralin taideteos Afroditesta

Meillä neitejä kiinnostavat enemmän prinsessa-asusteet kuin kauhurekvisiitta. Oli siis luonnollista, että tytöt valitsivat omiksi naamiaisasuikseen roolivaatekasasta prinsessarimpsuja. Itse päätin kehitellä WÖYH!in innoittamana Afrodite-puvun. WÖYH! on yksi suurista suosikeistani. Touhu on sopivan älyvapaata minun makuuni, ja toisaalta, ah, niin taidokkaasti toteutettua! Bändin kappaleissa esiintyvä Afrodite on mystinen hahmo, jolla on hallussaan taikakello, jonka avulla hän hallitsee salaperäisiä patsaita. Afrodite osaa olla hyvin herttainen, mutta tarvittaessa pitää myös puolensa. Tai ainakin minun mielikuvitukseni on synnyttänyt hahmoon liittyen tällaisen tietynlaisen kaksijakoisuuden.

20151028_084503_resized (1)DSC0061220151002_152527_resized

Itse lähdin rakentamaan Afroditeani Turun kaupunginteatterin poistoista ostamani iltapuvun ympärille. Taisin maksaa siitä 10-15€ jos ihan oikein muistan. Muovitukusta hamstrasin köynnöksiä ja muovikukkakoristeen, jotka kiinnitin pääkoristeeseen lokin kera. Kiinnitin osat muoviseen kampaan rautalangan avulla. Viime vuonna ostin Lontoosta korukellon, joka sopi asusteeksi enemmän kuin hyvin. Luottokampaajani Tiina Puutorin Hiuspajalta kaivoi varastoistaan kuituhiusta tukkajatkeeksi. Viimesilaus syntyi Punanaamiosta ostetuista punaisista piilolinsseistä, jotka toivat kokonaisuuteen tarvittavaa särmää. Tiukkakatseinen Afrodite oli valmiina Halloweenia varten!

20151030_183129_resized

Sattumuksien kautta en lopulta päässyt niihin Halloween-naamiaisiin, joihin asu oli tarkoitettu, mutta päätin pukeutua ihan huvikseni kotona :D Käy se niinkin! Kaikkea aina sattuu, mutta se miten tapahtumiin reagoi on kaikista tärkein asia..

2 Comments on Afroditen kello tikittää..

 1. Jonna
  03/11/2015 at 18:06 (5 years ago)

  Tuo asu on ihan hirmuisen hieno! :)

  Reply
  • Suvi
   04/11/2015 at 14:58 (5 years ago)

   Kiitos kaunis, Jonna! :)

   Reply

Leave a Reply